Rodeomies ryhtyi aktiiviksi – tosipohjainen elokuva kertoo Ron Woodroofista ja hi-viruksesta - Televisio - Aamulehti

Rodeomies ryhtyi aktiiviksi – tosipohjainen elokuva kertoo Ron Woodroofista ja hi-viruksesta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Dallas Buyers Club on katsomisen arvoinen elokuva.

14.11.2019 7:00

Dallas Buyers Club

☆☆☆☆ Äijämäisessä härkärodeossa ratsastava sähkömies ei ole ihan todennäköisin tyyppi käsittämään sukupuolisuuden kirjoa ja suvaitsevaisuutta. Jean-Marc Valléen tosipohjaisessa draamassa Siperia opettaa raskaimman mukaan. Matthew McConaughey heittäytyy täysillä rooliinsa Ron Woodroofina, joka sai hiv-diagnoosin ja alkoi etsiä hoitoa itselleen ja monille kaltaisilleen. Jared Leto tekee tärkeän transvestiittiroolin. (USA 2013)

Hero torstai 14.11. klo 21.00

Kersantilleko Emma nauroi

☆☆ Sopii heikompiakin kotimaisia elokuvia silloin tällöin vilkaista. Ne ovat tärkeitä aikakapseleita menneisyyden Suomesta: oman aikansa arvoista, peloista ja haaveista. Ilmari Unhon ohjaama farssi on vahvasti sitä maata. Lea Joutseno, Uuno Laakso ja Reino Valkama kutsuttiin torjumaan välirauhan ajan levottomuutta viihde-elokuvaan, jossa kertausharjoituksetkin ovat lystiä touhua lemmen kutkutuksineen ja muine afääreineen. (Suomi 1940)

TV1 torstai 14.11. klo 13.20

Villi joki

☆☆☆ Curtis Hansonin elokuvassa kaupunkilaisperheen luontoreissu karahtaa kiville ja koskeen. Jännärin jokainen juonenkihara ei ihan vakuuta, mutta välillä on miellyttävä seurata tämän lajin leffaa, jossa pyssyn paukutus ei ole pääasia. Meryl Streep on äiti, joka sinnittelee urheasti virtaavan veden voimia ja kyytiin tuppaavaa kehveliä (Kevin Bacon) vastaan. Tässä koskiseikkailussa isä David Strathairn jää rannalle ruikuttamaan. (USA 1994)

Frii torstai 14.11. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos