Kaupunki riutuu Goslingin esikoisohjauksessa, mutta myöhäisillan Leviathan saattaa johtaa raittiiseen juhannukseen - Televisio - Aamulehti

Kaupunki riutuu Goslingin esikoisohjauksessa, mutta myöhäisillan Leviathan saattaa johtaa raittiiseen juhannukseen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Bones (Iain De Caestecker) varastelee kuparia, kunnes joutuu kahnauksiin pikkurikollisen kanssa Lost River- elokuvassa. Vinksahtanut fantasiajännäri on näyttelijänä tunnetun Ryan Goslingin esikoisohjaus viiden vuoden takaa.

12.6.2019 7:00

Lost River

☆☆☆ Ryan Gosling on intensiivisimpiä nykynäyttelijöitä Hollywoodissa. Hän valitsi ohjausdebyyttiinsä kaltaisiaan. Christina Hendricks, Saoirse Ronan ja Ben Mendelsohn värjöttelevät vinksahtaneessa fantasiajännärissä, jossa mielikuvitus ja tyylitaju läikkyvät niin, että herkempi kavahtaa. Iain De Caestecker on kuolevan kaupungin nuorimies roolissa, jonka Gosling olisi itse voinut tehdä noin 20 vuotta sitten. Ensiesitys. (USA 2014)

Hero keskiviikko 12.6. klo 21.00

Matti

☆☆☆ Nykyinen Hollywood-tähtemme Jasper Pääkkönen teki Aleksi Mäkelän elokuvassa kelpo tulkinnan Matti Nykäsestä. Ohjaaja jätti mekastavan äijäkomedian elkeet vähemmälle ja kuvasi mäkikotkaa elämänsä ilmalennoissa ja syöksykierteissä. Monen sortin siipeilijät ja hyväksikäyttäjät takaavat, että elokuvan Matti on uhri, muttei mikään marttyyri. Elina Hietala ja Elina Knihtilä ovat vaimoja, Peter Franzén jonkin sortin manageri. (Suomi 2006)

Nelonen keskiviikko 12.6. klo 21.00

Leviathan

☆☆☆☆☆ Saattaa tulla raitis juhannus, jos Andrei Zvjagintsevin elokuvaan eläytyy. Niin tanakasti siinä votkaa kitataan, ettei kankkuselta säästy katsojakaan. Se on harkittu osa ohjaajan näkemystä, jossa Vladimir Putinin ajan venäläinen korruptio jyllää kuin vanhoina neukkuvuosina ikään. Aleksei Serebrjakov on mies, jonka sukutaloa ja tonttia pohjoisen pikkukaupungin pormestari himoitsee. Pohjalla muhii tšehovilainen kaiho. (Venäjä 2014)

Yle Teema & Fem keskiviikko 12.6. klo 22.45

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: