Brittiläinen draamasarja käynnistyy hitaasti ja tunnustellen – neliosainen sarja kertoo 1900-luvun alun brittiläisestä yhteiskunnasta kolmen perheen kautta - Televisio - Aamulehti

Brittiläinen draamasarja käynnistyy hitaasti ja tunnustellen – neliosainen sarja kertoo 1900-luvun alun brittiläisestä yhteiskunnasta kolmen perheen kautta

E. M. Forsterin romaanin Bafta-palkittu tulkinta kuvaa 1900-luvun alun brittiläistä yhteiskuntaa kolmen perheen kautta. Margaret Schlegel (Hayley Atwell).­

14.4.2020 7:00

Talo jalavan varjossa

☆☆☆ Uusi sarja käynnistyy hieman tunnustellen, mikä ei välttämättä ole paras mainos tälle huolellisesti tehdylle minisarjalle.

Toki aina draamassa asetelmat täytyy osoittaa ja henkilögalleria esitellä ensimmäisessä jaksossa, jotta päästään juonen kuvioihin sisään. Aika paljon sarjan avauksessa vain ajellaan hevosvaunuilla, autoilla ja katsotaan, kun posteljooni pudottaa kirjeen laatikkoon. Tulee tunne, että lavastajien, puvustajien, rekvisiitan hoitajien valtavalle työlle on haluttu antaa tilaa ja aikaa lopputuotteessa, mikä ei tietysti ole kohtuutonta: tämä sarja on vaatinut uurastusta oikeaoppisen miljöön luomisessa.

Kolmen perheen tarinat

Sarja perustuu brittiläisen E. M. Forsterin vuonna 1910 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin. Kirjasta tehtiin vuonna 1992 Oscar-ehdokkuuteen yltänyt elokuva.

Neliosainen minisarja kertoo 1900-luvun alun brittiläisestä yhteiskunnasta kolmen perheen kautta. Perheistä yksi on varakas ja konservatiivinen, toinen isänsä menettänyt liberaali älykkösisarusparvi ja kolmas työväenluokkainen. Perheiden elämät nivoutuvat toisiinsa ja kertovat vahvaa tarinaa viime vuosisadan alun brittiläisestä yhteiskunnasta romantiikkaa unohtamatta.

Vaikka sarja ajoittuu yli sadan vuoden taa, ovat sen teemat tuttuja. Yhteiskuntaluokkien välinen ero, köyhien ja rikkaiden kohtaamattomuus, me vastaan ne -asetelmat. Aivan kuin päivän lehteä tai somekanavaa selaisi.

TV1 klo 19.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?