Kaikki synnit -sarjan arvio: - Televisio - Aamulehti

Uudessa kotimaisessa sarjassa lestadiolaisyhteisön murhat järkyttävät Oulun seudulla – rikosdraama vakuuttaa, koskettaa ja koukuttaa

Lestadiolaisyhteisön murhat ravistelevat kuvitteellista Varjakan kuntaa Oulun kupeessa. Rikoksia saapuvat selvittämään keskusrikospoliisin rikostutkijat Sanna Tervo (Maria Sid) ja Lauri Räihä (Johannes Holopainen).

5.4.2019 7:00

Kaikki synnit

☆☆☆☆ Kuvitteelliseen pohjoissuomalaiseen Varjakan kuntaan sijoittuva rikosdraama Kaikki synnit onnistuu kirkkaasti. Se vakuuttaa, koskettaa ja koukuttaa.

Juoni pitää otteessaan. Se on yhtä aikaa universaali ja tuttu. Henkilöhahmot tuntuvat aidoilta ja oikeilta. He ovat täynnä komplekseja, vähän sellaisia päähän potkittuja, mutta elävät silti elämäänsä, kuka mitenkin.

Rikossarja saa pohtimaan yksilön ja yhteisön suhdetta

Kuusiosainen sarja alkaa dramaattisesti, kun peräkkäiset murhat järkyttävät lestadiolaisyhteisöä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapausta saapuvat selvittämään krp:n rikostutkijat Sanna Tervo (Maria Sid) ja Lauri Räihä (Johannes Holopainen), joka joutuu kohtaamaan entisen yhteisönsä.

Paluu lapsuusvuosien kotikylään ajaa Laurin etsimään totuutta paitsi perheenisien raaoista murhista, myös itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.

Vaikka kyseessä on rikossarja, ennen kaikkea esiin nousevat ihmissuhteiden vaikeudet ja niiden kauaskantoiset seuraukset. Se herättää pohtimaan, mikä on yhteisön ja yksilön suhde ja miten tuo suhde kestää erilaisuutta.

Luonto on esillä taidokkaasti

Henkisen ahtauden ja vaikeiden tunteiden vastapainona luontoa kuvataan taidokkaasti. Vaikutelma on ilmava ja värikylläinen. Se luo kontrastia ja tarjoaa katsojalle mahdollisuuden katsoa laajemmasta näkökulmasta.

Ei ihme, että Elisa Viihteen alkuperäissarjan luojat ja tekijät, pitkään journalistina toiminut Merja Aakko ja palkituista dokumenteistaan tunnettu Mika Ronkainen, palkittiin tammikuussa Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta.

Sidin ja Holopaisen lisäksi rooleissa nähdään muun muassa Matti Ristinen, Kreeta Salminen, Hannes Suominen, Risto Tuorila ja Tuula Väänänen.

Elisa Viihde perjantai 5.4.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: