Selviääkö Madeleine McCannin 12 vuotta vanha mysteeri koskaan? Katoamista käydään läpi 1,5 tunnin dokumentissa - Televisio - Aamulehti

Selviääkö Madeleine McCannin 12 vuotta vanha mysteeri koskaan? Katoamista käydään läpi 1,5 tunnin dokumentissa

Kolmevuotiaan englantilaistytön Madeleine McCannin katoaminen Portugalin lomakohteessa on tämän sukupolven suurimpia mysteerejä.

13.5.2019 7:00

Madeleine McCann: Katoamismysteeri

☆☆☆ Kunpa mysteeri jo selviäisi! 12 vuotta on kulunut, eikä vieläkään tiedetä Madeleine McCannin kohtalosta sen enempää kuin aluksi. Mihin hän katosi hotellihuoneestaan Algarvessa?

Netflix teki aiheesta massiivisen 8-osaisen sarjan, jossa jaaritellaan välillä turhankin laveasti aiheen vierestä. Ratkaisun avaimia sekään ei tarjoa.

TV5:llä nähdään puolitoistatuntinen dokumentti niiden iloksi, joilla ei ole suoratoistopalvelua tai joiden kiinnostus aiheeseen ei riitä kahdeksaksi tunniksi. Molemmissa on osittain samoja haastateltavia, kuten entinen tutkinnanjohtaja.

Häiritsevää tässä amerikkalaisdokumentissa on turhan lujaa taustalla jatkuvasti kuuluva taustamusiikki.

Kun Madeleinekatosi, vanhemmat illastivat hotellin ravintolassa uima-altaan toisella puolella. He kävivät katsomassa Madeleinea ja vuotta nuorempia kaksosia puolen tunnin välein.

Monia kysymyksiä herää. Oliko ikkuna auki, niin kuin äiti väitti? Miksi kaksoset eivät heränneet koko yönä, kun huone oli täynnä poliiseja ja muuta väkeä?

Vanhempia epäiltiin

Epäilykset vanhempien syyllisyydestä heräsivät neljän kuukauden päästä, kun huoneistoon ja vuokra-autoon vietiin ruumis- ja verikoirat, jotka merkkasivat samat paikat selkeästi. Tuolloin nousi olettamus, että Madeleine on kuollut huoneistossa joko onnettomuuden seurauksena tai tahallisesti. Siitä ei kuitenkaan löytynyt todisteita.

Toiset teoriat vaikuttavat todennäköisemmiltä kuin toiset. Tuskin pedofiili, mutta entäs vikaan mennyt ryöstö? Vai olisiko tässä käynyt jotain samantapaista kuin fiktiivisessä BBC:n minisarjassa The Cry, jossa englantilaisvanhempien vauva katoaa Australiassa?

TV5 maanantai 13.5. klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut