Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu tai Oulu on muovin huippulajittelija – voittaja kerrotaan suorassa lähetyksessä lauantaina - Televisio - Aamulehti

Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu tai Oulu on muovin huippulajittelija – voittaja kerrotaan suorassa lähetyksessä lauantaina

Kuukauden Ylen eri kanavissa pyörinyt I love muovi -kampanja huipentuu suoraan lähetykseen, jossa valitaan myös, mikä kaupunki on huippulajittelija. Tampere on yksi pakkausmuovin keräyskilpailuun osallistuneista kaupungeista.

4.5.2019 7:00

Ylellä alkoi huhtikuussa koko maan kattava I love muovi -kampanja. Se huipentuu suoraan lähetykseen Helsinkiin Amos Rexin kulmalle.

Illan aikana julkistetaan, mikä I love muovi-kiertueen kaupungeista on muovinkeräyskilpailun voittaja. Onko huippulajittelija Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu vai Oulu?

Kaupungit ovat keksineet mitä mielikuvituksellisempia tapoja kerätä kaupunkilaisiltaan pakkausmuovia.

Lähetyksen juontaa YleX:stä tuttu Tommi Manninen. Illan artistina toimii Mira Luoti, joka esittää yhdessä Mika Haapasalon kanssa duettona muoviseen teemaan sävelletyn ja sanoitetun kappaleen Muovisydän.

Tubettajiakin tulee paikalle ratkomaan suhdettaan muoviin.

Syyllistäminen ei auta

Tavoitteena on saada pakkausmuovit lajittelun avulla kiertämään, sillä suomalaiset ovat laiskoja lajittelijoita.

– Kampanjan vaikuttavuutta mitataan kilomäärillä. Käytännössä tosiaan on innostaa ihmisiä järjestämään allaskaappi siihen kuntoon, että muovinlajittelulle on oma ämpäri ja sieltä muovit päätyvät kiertoon, sanoo tuottaja Johanna Reen.

– Syyllistäminen ei auta, joten otimme ratkaisukeskeisyyden johtotähdeksi.

Laaja kampanja

Ylen kanavat ja ohjelmat ovat tehneet sisältöä omalla äänellään ja omille kohderyhmilleen: faktaa, tee näin -videoita sekä viihdettä.

Kampanjaan kuuluu myös Martti Suosalon tähdittämä draamakomedia Taisto - muovista ja rakkaudesta.

Vastaavaa kampanjaa tässä mittakaavassa ei Reenin tietojen mukaan Ylellä ole aiemmin ollut.

I love muovi: Koko Suomi lajittelee! TV1 lauantai 4.5. klo 19.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut