Päivän leffapoiminnat 25.10. - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Synkin hetki vie toisen maailmansodan alkupäiviin – Churchill tekee vaikean päätöksen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Churchilliä esittävä Gary Oldman palkittiin parhaan miesnäyttelijän Oscar-palkinnolla. ­

25.10.2020 7:00

Synkin hetki

☆☆☆☆ Gary Oldman on jo loistanut karismaattisena tahtoihmisenä Ludvig van Beethovenina, joten miksipä ei myös saman sarjan Winston Churchillina? Rooli kantaa Joe Wrightin ailahtelevaa draamaa, jossa palataan toisen maailmansodan alkupäiviin. Britannian pääministeri ja kansakunta elivät veitsenterällä. Kaikki eivät kannattaneet sotaa Hitlerin Saksaa vastaan. Kristin Scott Thomas on vaimo Clementine. Ensiesitys. (Britannia 2017)

TV5 klo 21.00

Papillon

☆☆☆ Michael Noerin uusi sovituskulttiromaanista tuo hieman kehystarinaa ja raadollisia yksityiskohtia vuoden 1973 filmiklassikkoon. Uutta on turhan vähän, mutta tarina ja kirvelevä vapauden jano pitävät katsojan valppaana. Charlie Hunnam ja Freddie Mercuryna tuttu Rami Malik perivät Steve McQueenin ja Dustin Hoffmanin roolit trooppisen Pirunsaaren vankeina. Ystävyys lohduttaa ihmispoloisia. Ensiesitys. (USA 2017)

TV2 klo 21.00

Swingers

☆☆ Ohjaaja Pamela Tola ja kumppanit välttelivät viisaasti Luokkakokousten rasvaista remellystä, mutta ei seksikomedia saisi näin kaino ja tylsä olla. Aku Hirviniemi ja Marja Salo sekä kolme muuta eri-ikäistä pariskuntaa kokoontuu viikonlopun viettoon parinvaihdon merkeissä. Näyttelijäporukka on sinänsä pätevää, mutta lähinnä vain kurssia emännöivä Miitta Sorvali ja Hirviniemi saavat revittyä hersyviä hetkiä käsikirjoituksesta. (Suomi 2018)

Sub klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?