Päivän leffapoiminnat: Porvarillisessa rakennuttajaperheessä kipuillaan – Haneke ei pahoinvoinnista tingi - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Porvarillisessa rakennuttajaperheessä kipuillaan – Haneke ei pahoinvoinnista tingi

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Happy End -elokuvassa Laurentin porvariperheen puhtoiset kulissit alkavat natista liitoksistaan ja kierot salaisuudet rävähtävät päivänvaloon.

3.6.2020 7:00

Happy End

☆☆☆ Meidän kriitikoiden kuuluu kiljua riemusta aina, kun itävaltalainen Michael Haneke tekee uuden elokuvan porvarillisesta elämäntulehduksesta. En oikein jaksa nyt kuoroon liittyä, vaikka Sian Chandelier-hitti ikimuistoisen karaoketulkinnan saakin. Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz ja Jean-Louis Trintignant kipuilevat toki ihan pätevästi rakennuttajaperheessä, jonka naapurin pakolaisilla on ihan oikeita huolia. Ensiesitys (Ranska 2017)

Yle Teema & Fem klo 22.00

Härmä

☆☆☆ Vanhoissa länkkäreissä laki ja järjestys tunkivat väkisin kylille, vapaan rellestyksen ja oman käden oikeuden tilalle. Pohjalaisten puukkojunkkareiden tarinoissa on kerrottu sama suomalaisittain, eikä JP Siilin elokuvassa ryhdytty rattaanpyörää uudelleen keksimään. Mikko Leppilampi on pitelemätön Esko, jonka pannu keittää yli, kun kelpo pikkuveli Matti (Lauri Tilkanen) ohittaa hänet rakkaudessa ja perintöjärjestyksessä. (Suomi 2012)

TV2 klo 21.00

Napapiirin sankarit 3

☆☆☆ Vieläkö jaksetaan Jannen, Inari-vaimon ja kajahtaneiden kavereiden seikkailuita pohjoisen taivaan alla? Viimeksi eilen Ylläksen-reissu lähti keulimaan. Tänään lähdetään kisaamaan suopotkupallossa ja viemään kaverin tuhkaa tunturiin. Ohjaaja Tiina Lymi uskalsi karsia komediasarjan kohellusta, ja ainakin pääparin kohdalla se kannatti. Pamela Tola karsii nalkuttavan muijan stereotypioita, eikä Jussi Vatanenkaan vain kohella. (Suomi 2016)

Nelonen klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut