Päivän leffapoiminnat: Kirjailija istuutuu taiteilijan malliksi - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Tärkeintä on aloittaminen – kirjailija istuu kuuluisan taiteilijan malliksi, mutta piipahdus ateljeessa venähtää useiksi viikoiksi

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kirjailija James Lord (Armie Hammer) suostuu taiteilija Alberto Giacomettin malliksi. Parin päivän istunto piteneekin useiksi viikoiksi ja Lord joutuu osalliseksi maailmankuulun miehen taiteellisten ponnistelujen todistajaksi.­

8.4.2020 7:00

Viimeinen muotokuva

☆☆☆☆ ”Hän pyysi minua malliksi… Siihen ei kuulemma mene kauan”. James Lordin arvio ei ihan kuulu kategoriaan ”kuuluisia viimeisiä sanoja”, mutta vähän sinne päin. Armie Hammer esittää kirjailijaa, jonka piipahdus ateljeessa venähtää kuin isäntä Alberto Giacomettin pitkulaiset patsaat. Geoffrey Rush eläytyy taiteilijan hahmoon ja tekemiseen käkkärätukkaa myöten. Ohjaaja Stanley Tucci käyttää keveämpää pensseliä. Ensiesitys. (Britannia 2017)

Yle Teema & Fem klo 22.00

Suomisen perhe

☆☆☆ T.J. Särkän perhedraamassa Suomiset tahtovat elää omassa rauhassaan, ”ilman vieraita”. Taustalla on koronavirustakin dramaattisempi asia: sota-aikana oli kysyntää viihteelle, jossa hyvinvoiva ydinperhe touhuaa rauhanajan askareissaan. Pisamanaama Lasse Pöysti ja tomera Maire Suvanto jäivät vielä isän (Yrjö Tuominen) afäärien varjoon, mutta jatko-osissa se virhe korjattiin. Sirkka Sipilä elää isosisko Elinan abivuotta. (Suomi 1941)

TV1 klo 13.10

The Prince

☆☆ Tämä ei ikävä kyllä ole dokumentti samannimisestä artistista, vaan perustoimintajännäri, joka julmistelee monen tunnetumman, kalliimman ja paremman perässä. Varsinkin Taken ja Liam Neeson tulevat mieleen, kun Jason Patric joutuu palaamaan rikolliseen menneisyyteensä kadonneen tyttärensä vuoksi. Bruce Willis, 50 Cent ja John Cusack kävivät näyttäytymässä elokuvassa sen verran, että saattoivat kotona kehua töitä paiskoneensa. (USA 2014)

Hero klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?