Päivän leffapoiminnat 17.4.2020 - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Pilvenpiirtäjät tuomiopäivän keilaradalla – lapsenmielinen tunnelma on oleellinen osa Transformers-sarjaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Transformes saa kriitikolta vain kaksi tähteä.­

17.4.2020 7:00

Transformers: Kuun pimeä puoli

☆☆ Kymmenen vuotta. Sen kauempaa ei hollywoodilaisissa toimintaleffoissa maltettu jättää tornitaloja rauhaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen vuoksi. Michael Bayn tehosteseikkailussa pilvenpiirtäjiä kaatuu kuin keilaradalla. Väkisinkin se hieman verottaa hiekkalaatikkoleikkien lapsenmielistä tunnelmaa, joka on oleellinen osa Transformers-sarjaa. Jos viihteeksi riittää, että jälkeä niin kutsutusti syntyy, niin tästä irtoaa. (USA 2011)

Nelonen klo 22.00

Evakko

☆☆☆ Kriisiajat ovat suhteellisia. Tämän hetken huolet ovat pientä sen rinnalla, mitä vaikkapa Kannaksen asukkaat joutuivat talvisodan aikaan kokemaan. Viihteellisten Suomi-elokuvien puurtaja Ville Salminen sai näytön paikan Unto Seppäsen romaanin sovituksesta, ja hyvin hän sen käytti. Myötätunto nousee, kun Santeri Karilo ja Aino-Maija Tikkanen ja muut karjalaiset kohtaavat pahat aavistukset, kotien tuhon ja toivon kipinät. (Suomi 1956)

TV1 klo 13.15

American Gangster

☆☆☆ Ridley Scottin gangsterielokuva ponnistaa 1960–70 -lukujen Harlemin mustista kortteleista. Muutoin rikollisen elämäntavan kuvaus kulkee tuttujen nuottien mukaan. Frank Lucas aloitti apumiehen hommista ja raivasi tiensä heroiinikunkuksi. Denzel Washington sai vaihteeksi näytellä häijyä äijää, ja käytti tilaisuutensa. Myös Russell Crowe puristaa persoonallisuuden pisaroita irti sinänsä tavanomaisesta sitkeän kytän roolistaan. (USA 2007)

Kutonen klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?