Ihminen on käyttänyt hyväkseen hevosen voimaa ja nopeutta – Niobe Thompson selvittää kolmeosaisessa sarjassa, miten se on onnistunut - Televisio - Aamulehti

Ihminen on käyttänyt hyväkseen hevosen voimaa ja nopeutta – Niobe Thompson selvittää kolmeosaisessa sarjassa, miten se on onnistunut

Antropologi Niobe Thompson ei peittele sitä, että hän pitää hevosista. Thompson on kirjoittanut ja ohjannut Hevosen tarina -dokumentin.

12.6.2019 7:00

Prisma: Hevosen tarina

☆☆☆ Vetäytyvä lapsi pitää usein lemmikkieläimen seurasta, introvertti hevonen saattaa hakeutua ihmisen luo heti, kun sellainen ilmestyy lähelle. Näin kerrotaan kolmiosaisen Hevosen tarina -dokumentin ensimmäisessä jaksossa.

Tosiasioita ja yksityiskohtia vyörytetään ruutuun heti alkuun runsaasti. Onneksi asian lisäksi ohjelmassa on hauskuuttakin, esimerkiksi kun uudella tekniikalla saadaan fossiili nousemaan ylös vitriinistään museossa ja lähtemään liikkeelle. Fossiili on löydetty Saksasta Messelin kaivoksesta.

Antropologi Niobe Thmpson isännöi ohjelmasarjaa.

Hevonen tunnistaa ilmeitä

Ihminen on käyttänyt hyväkseen hevosen voimaa ja nopeutta sekä koulutettavuutta.

Fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi hevosen sanotaan olevan mielenlukija, joka tunnistaa paitsi muiden hevosten ilmeet myös ihmisen mielenliikkeet, selvittää eläinpsykologi Karen McComb.

Hevosella on tutkimusten mukaan 17 ilmettä.

Prisma-sarja hyppii häpeilemättä aiheesta toiseen, ja se on hyvä. Keskiviikkoiltaisin on voinut perehtyä muun muassa lämpötiloihin, ilmastonmuutokseen, miesten itsemurhiin, muistiin, muniin, muoviin ja nyt hevosiin.

Hevosen tarinan toisessa jaksossa käydään paikassa, jossa on kasvatettu Game of Thronesissa nähdyt hevoset. Kolmas osa vie äärioloihin Siperian kylmyydestä aavikoiden kuumuuteen.

TV1 keskiviikko 12.6. klo 19.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos