Pekka Erosen valinnat maanantain televisioelokuvista: Etätappamisessa ei ole hengenvaaraa, mutta silti ilmavoimien lentäjää alkaa homma askarruttaa - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat maanantain televisioelokuvista: Etätappamisessa ei ole hengenvaaraa, mutta silti ilmavoimien lentäjää alkaa homma askarruttaa

Lentäjä (Ethan Hawke) sotii etänä ja riitelee kotona vaimonsa (January Jones) kanssa.

15.4.2019 7:00

Good Kill

TV2 klo 22.30

☆☆☆ Syyskuun 2001 iskujen jälkeen USA alkoi käyttää terrorismin vastaisessa sodassaan myös miehittämättömiä lennokkeja. Andrew Niccolin erilaisessa sotadraamassa isketään talibaneja vastaan etänä Nevadasta. Siinä ei ole hengenvaaraa, mutta miten mahtavat mielenterveys ja etiikka kestää? Tositarinan kliinisen kylmät sotahommat alkavat askarruttaa Ethan Hawken esittämää ilmavoimien lentäjää. January Jones on vaimo. Ensiesitys. (USA 2014)

Jättiläinen

TV1 klo 22.00

☆☆☆☆ Aleksi Salmenperä voitti ansaitun Jussin harvinaisen luontevasta kulttuuripariskunnan kuvauksestaan Tyhjiö. Poikkeus valtavirrasta oli myös Salmenperän edellinen elokuva. Tositapahtumat kirvoittivat kriittisen korruptiojännärin, jossa Talvivaaran kaivoshanke etenee lain kirjainta väistellen. Jani Volanen tekee vahvaa jälkeä kaivosjohtajana, Joonas Saartamo on nuori virkamies, jonka pöydälle ympäristölupahakemus tipahtaa. (Suomi 2016)

Turisti

Yle Teema & Fem klo 23.35

☆☆☆☆☆ Ruotsalaisessa elokuvassa omia polkujaan tallaa puolestaan Ruben Östlund. Kriisi hiertää perhedraamassa, jossa lumivyöry uhkaa Alpeilla lomailevia skandinaaveja. Johannes Kuhnke on isä, joka paniikissa pinkaisee karkuun ja jättää äidin sekä lapset oman onnensa nojaan. Hälytys on väärä, mutta Lisa Lovenin esittämällä vaimolla on syytäkin käydä puntaroimaan koko liiton perusteita. Kohta ne jo natisevat liitoksissaan. (Ruotsi 2014)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos