Katso nämä kolme ohjelmaa, niin tiedät enemmän Euroopan unionista - Televisio - Aamulehti

Katso nämä kolme ohjelmaa, niin tiedät enemmän Euroopan unionista

Eurooppa-päivän tunnelmia Helsingin Narinkkatorilta välittävät Annika Damström ja Sanna Savikko.

9.5.2019 7:00

Eurovaalit 2019: Vaalistartti

TV1 klo 19.00

Tänään Eurooppa-päivänä tapahtuu Narikkatorilla Helsingissä koko päivän. Yle lähettää suoraa ohjelmaa tapahtumasta illalla puolitoista tuntia. Ohjelmassa liikutaan eri puolilla Eurooppaa. Raportteja on luvassa ainakin Lontoosta, Barcelonasta ja Roomasta. Studiovieraiden kanssa keskustellaan muun muassa Euroopan unionin arvostuksesta. Lähetystä juontavat Annika Damström ja Sanna Savikko.

Ohjelma uusitaan tekstitettynä 10.5. klo 13.30.

EU ja tulevaisuus

TV1 klo 21.00

Seija Vaaherkumpu ja Janne Toivonen puhuttavat studiossa eurovaaliehdokkaita, joita on paikalla kahdeksan. Ovatko unionin maat menossa kohti tiiviimpää yhteistyötä, jatkuvaa sekamelskaa vai kuluvatko tulevat vuodet Brexitin selvittelyyn?

Suomesta valitaan 13 jäsentä Euroopan parlamenttiin. Jos Britannian EU-ero toteutuu, 14. jäsen nousee parlamenttiin kesken kauden.

Eurovaalit järjestetään 26. toukokuuta.

Kuka johtaa Eurooppaa?

TV1 15.5. klo 21.30

Brysselistä lähetetään koko Euroopan unionin alueelle tv-väittely, johon osallistuvat europarlamenttiryhmien kärkiehdokkaat. Joku heistä saattaa nousta Euroopan komission puheenjohtajaksi. Yksi kolmesta juontajasta on Ylen Annastiina Heikkilä. Hän vastaa tentin someosuuden juontamisesta. Ranskalainen Emilie Tran Nguyenja saksalainen Markus Preißhiillostavat poliitikkoja EU-parlamentin täysistuntosalissa.

Pasilan studiossa EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen vieraineen pohjustaa ja analysoi väittelyä. Asiantuntijoina ovat Timo Miettinen, Katalin Miklossy, Gurmann Saini ja Antti Mustakallio.

Lähetys jatkuu pienin tauoin puoleen yöhön saakka. Ohjelma simultaanitulkataan suomeksi ja ruotsiksi. Se uusitaan tekstitettynä 16.5. klo 14.30.

Yle lähettää paljon muutakin ohjelmaa ennen vaalipäivää, esimerkiksi Eurovaalit 2019: Puheenjohtajatentit ovat TV1:llä 20.5., 21.5. ja 22.5. klo 21.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut