Suden hetki -sarjan arvio: Oudossa sarjauutuudessa Tony Koistinen lupaa kalliissa eroterapiaryhmässä voimaannuttaa miesparat - Televisio - Aamulehti

Oudossa sarjauutuudessa Tony Koistinen lupaa kalliissa eroterapiaryhmässä voimaannuttaa miesparat

Mitä tuo nainen täällä tekee? Heta (Malla Malmivaara) soluttautuu miesten eroterapiaryhmään Suden hetkeen. Ryhmän muita jäseniä ovat Nalle (Eero Milonoff), Antsa (Ville Keskilä) ja Jasper (Tomi Alatalo) sekä edessä Rami (Elias Keränen).

10.4.2019 7:00

Suden hetki

☆☆☆ Suden hetki tarkoittaa aikaa varhain aamuyöllä noin kello kolmen ja viiden välillä. Silloin ihmisen uskotaan olevan heikoimmillaan.

Seija-Liisa Eskolan ja Laura Immosen luomassa ja Juha Lankisen ohjaamassa kahdeksanosaisessa televisiosarjassa Suden hetki on maanisen erogurun Tony Koistisen (Marc Gassot) kehittämä miesten eroterapiaryhmä.

Koistinen lupaa voimaannuttaa radikaaliin ryhmään osallistuvat miesparat sen jälkeen, kun nainen on pistänyt niin sanotusti hackmanit jakoon. Osallistumismaksu on tuntuva.

Ajatus eroterapiasta haiskahtaa hupaisalta varsinkin, kun mukaan soluttautuu vastapuolen edustaja, miehensä kadottanut parisuhdeterapeutti Heta (Malla Malmivaara).

Hetalla on Koistisen kanssa yhteistä menneisyyttä. Vyyhti alkaa sekä keriytyä että purkautua tästä synkästä jälleennäkemisestä.

Onko kyseessä lintu vai kala?

Avausjaksonperusteella Suden hetkestä on hankalaa sanoa, onko se kala vai lintu. Linnusta ainakin lauletaan eroterapiaryhmässä Pertti Reposen sanoin: "Haaveita vain se vapauden toistaa".

Sarjaan on ladattu mustaa huumoria, raadollista parisuhderealismia ja kieroa arvoituksellisuutta. Niistä saattaa kehittyä jotakin jännittävää – tai sitten ei.

Lupaus jää joka tapauksessa ilmaan.

Verrokkeja ei oikein ole.

Etäinen sellainen on suomalaisten suosioon takavasemmalta purjehtinut M/S Romantic ja vielä etäisempi David Fincherin 20 vuoden takainen elokuva Fight Club. Sekin on hirtehinen tarina eksyneestä miehestä, tukiryhmistä ja mutkikkaasta naissuhteesta.

Mieleen voivat tulla myös Anja Kaurasen romaani Pelon maantiede tai AA-kokoukset. Molemmissa yhteiset ongelmat saavat joukon lähimmäisiä toimimaan yhdessä.

TV2 keskiviikko 10.4. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos