Shakespearen tahdittamaa rikosten ratkontaa – hyväntuulinen parivaljakko pyörittää etsivätoimistoa humoristisessa iltapäivädekkarissa - Televisio - Aamulehti

Shakespearen tahdittamaa rikosten ratkontaa – hyväntuulinen parivaljakko pyörittää etsivätoimistoa humoristisessa iltapäivädekkarissa

Frank Hathaway (Mark Benton) ja Lu Shakespeare (Jo Joyner). ­

30.4.2020 7:00

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

☆☆☆ Etsiväpari Shakespeare & Hathawaysta on vaikea löytää moitittavaa. Jos pidät Midsummerin murhista, olet todennäköisesti myös Shakespearen ja Hathawayn fani. Tosin jälkimmäisessä tehdään asiat hieman keveämmällä otteella, kuten humoristisen iltapäivädekkarin tyyliin kuuluu.

Vaikka kaikki eivät ole tässäkään sarjassa rikkaita ja kauniita, jokainen jakso ei tarjoa kurjuutta ja kovaa yhteiskunnallista epätasa-arvoa nordic noirin tapaan ja hyvä niin. Näemme realismia ihan tarpeeksi uutisissa, joten on oikeasti kivaa, että joskus rikossarjoissakin paistaa aurinko ja niiden katselusta voi nauttia hymyssä suin.

Ex-poliisi Frank Hathaway (Mark Benton) ja Luella "Lu" Shakespeare (Jo Joyner) pyörittävät yksityisetsivätoimistoa Britanniassa, Stratford-upon-Avonissa, joka tunnetaan myös William Shakespearen kotikaupunkina. Tämä pikku seikka on hankala unohtaa, sillä jos asiasta eivät muistuta paikannimet, se tulee ilmi joka toisen hahmon Shakespeare-sitaateissa. Katsojaa tämä ei kuitenkaan häiritse. Kliseitä sarja on täynnä, mutta eivätkö kaikki kevyet rikossarjat ole?

Kauden ensimmäisessä jaksossa Frank ja Lu palkataan tutkimaan bingohallin toimintaa, ja Frank törmää tapauksen tiimoilta vanhaan tuttuun. Sarjan taustalta löytyvät konkarit Paul Matthew Thompson (Isä Brown ja hänen laumansa, Vera Stanhope tutkii) ja Jude Tindall (Isä Brown ja hänen laumansa, Tohtorit).

TV1 Klo 17.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?