Pekka Erosen valinnat keskiviikon televisioelokuvista: Kirjailija Louis palaa perheensä luo, mutta luvassa on jurnutusta ja huutokonserttia - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat keskiviikon televisioelokuvista: Kirjailija Louis palaa perheensä luo, mutta luvassa on jurnutusta ja huutokonserttia

Louis (Gaspard Ulliel) on kuolemansairas kirjailija, joka palaa perheensä luo vuosien jälkeen. Se kirvoittaa vanhojen kaunojen ja väärinymmärrysten sarjan Vain maailmanloppu -elokuvassa.

10.4.2019 7:00

Vain maailmanloppu

☆☆☆ Kirjailija palaa vuosien jälkeen perheen luo, kertomaan kohtalokkaasta sairaudestaan. Joskus semmoinen voisi olla koskettava jälleennäkeminen, mutta ei tässä perheessä. Seurauksena on jurnutusta ja huutokonserttia, jossa lähikuvat puhuvat enemmän kuin tuhannet sanat. ”Ihmelapseksi” kehuttu ohjaaja Xavier Dolan sai rooleihin kovan nelikon: Gaspard Ulliel, Marion Cotillard, Léa Seydoux ja Vincent Cassel. Ensiesitys. (Kanada/Ranska 2016)

Yle Teema & Fem keskiviikko 10.4. klo 22.00

Diktaattori

☆☆☆ Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino. Eikä nenää, jos ajan henki haisee. Edellinen lause on peräisin Nikolai Gogolilta. Jälkimmäinen voisi olla Sacha Baron Cohenilta. Larry Charlesin ohjaamassa komediassa brittikoomikko esittää Wadiyan valtion umpitolloa yksinvaltiasta, jonka reissu New Yorkiin on rienauksen sarjatulta. Osansa saavat sekä arabit että juutalaiset, rasistijuntit ja maailmaa syleilevät new age -hörhöt. (USA 2012)

Hero keskiviikko 10.4. klo 21.00

The Amazing Spider-Man 2

☆☆☆ Hämähäkkimiehen debyytistä Marvel-sarjakuvassa on jo yli 50 vuotta. Siksi kai hahmoa elokuvissa vähän väliä päivitetään. Tobey Maguiren jälkeen oli Andrew Garfieldin vuoro päästä roikkumaan katonharjoilla ja ottamaan matsia konnankuvatuksia vastaan. Toisella keikallaan hän kohtaa Jamie Foxxin esittämän sähköisen Electron. Sukuasioitakin kelataan, mutta reipas tempo ja Garfieldin into pitävät seitit ojennuksessa. Ensiesitys. (USA 2014)

Nelonen keskiviikko 10.4. klo 22.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: