Lapsilla on eri suosikki kuin aikuisella – Millaisen arvion saavat lastenohjelmat Maijuli, Pyöräillään ja Safari? - Televisio - Aamulehti

Lapsilla on eri suosikki kuin aikuisella – Millaisen arvion saavat lastenohjelmat Maijuli, Pyöräillään ja Safari?

Leikkiminen on hauska tapa oppia hyväksi pyöräilijäksi. Marin kanssa lapset oppivat pyöränkäsittelytaitoja, kuten tasapainon pitämistä, jarruttamista, väistämistä ja yleisesti pyörän hallintaa. Pyöräillään oli aikuisen katsojan suosikki kolmesta uudesta Pikku Kakkosen sarjasta.

3.5.2019 7:00

Lapset osaavat olla varsin kriittisiä katsojia. Ohjelman pitää tehdä vaikutus heti, eikä joutavaan löysäilyyn ole varaa. Toki, jos ohjelman kokonaispituus on viisi minuuttia, ei aikaa muutenkaan ole haaskattavana.

Pikku Kakkosen luotettava laatuvalikoima täydentyy toukokuun alussa kolmella uudella ohjelmalla: Maijuli, Pyöräillään ja Safari.

Lapsilla on oma suosikkinsa

Kolmihenkisen 3–6-vuotiaista koostuvan raadin mielipide uusista ohjelmista oli myönteinen. Parhaimmat pisteet sai viisivuotiaan Maijulin elämästä kertova animaatio. Syy oli raadin mukaan yksinkertainen: Ensimmäisessä osassa Maijulilta lähti hammas. Se oli jännittävää. Aikuisen analyysin mukaan päähenkilöön oli helppo samaistua.

Maijuli oli Pikku Kakkosen uutuussarjoista kolmihenkisen lapsiraadin suosikki.

Sarjasta esitetään Pikku Kakkosessa 52 viiden minuutin mittaista osaa. Pääkirjoittajana sarjassa on muun muassa Pipsa Possua kirjoittanut Sam Morrison.

Aikuinen arvostaa eri sarjaa

Aikuisen mielestä paras ohjelma kolmesta oli Pyöräillään.

Ohjelmassa opetellaan pyöränkäsittelytaitoja, kuten tasapainon pitämistä, jarruttamista, väistämistä ja yleisesti pyörän hallintaa. Kaikenlaista hyödyllistä siis.

Lasten mielestä ohjelma oli "ok".

Nuorin ei jaksanut loppuu saakka

Kaikkein vauhdikkain uusista ohjelmista on Safari.

Päähenkilönä on Sampo, norsunpoikanen, joka ei olekaan tavallisen harmaa vaan seepraraidallinen. Sampo elää ja seikkailee Kilimanjaron juurella sijaitsevassa laaksossa ystäviensä kanssa.

Kaikki eläimet ovat selittämättömästi syntyneet tavanomaisesta poikkeavissa väreissä. Safarin tarinoissa ja teemoissa korostuvat yksilöllisyys ja ystävyys.

Lasten mielestä tämäkin oli "ihan hyvä". Tosin nuorin arvosteluraadin jäsen ei jaksanut seurata vauhdikasta menoa ja juonta, vaan lähti piirtämään kesken ohjelman.

Hyvä niinkin.

Pikku Kakkonen: Maijuli ja Pyöräillään TV2 klo 17.00, Safari, TV2 sunnuntai 5.5. klo 7.32

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos