Päivän leffapoiminnat: Bergmanin klassikosta voi aistia kylmän sodan - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Von Sydow pelasi Kuolemaa vastaan – Bergmanin viiden tähden klassikkoelokuvassa voi aistia kylmän sodan tunnelmat

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Maaliskuussa edesmenneen Max von Sydowin muistoksi esitetään Seitsemäs sinetti -elokuva. Siinä hän esittää Ruotsiin palaava ritaria, joka haastaa shakkipeliin itsensä Kuoleman (Bengt Ekerot).

22.4.2020 7:00

Seitsemäs sinetti

☆☆☆☆☆ Runsas kuukausi sitten, 90-vuotiaana, Max von Sydow hävisi viimein oman shakkinsa Kuolemaa vastaan. Harjoitusottelun ruotsalainen näyttelijälegenda sai jo Ingmar Bergmanin klassikkoelokuvassa, jossa ritari 1300-luvulla palaa ristiretkeltä kotimaahansa. Kylmän sodan ajan tunnelmat hiipivät historialliseen draamaan. Kaiken kurjuuden, ruton ja kiihkoilun keskellä toivo kuitenkin pilkahtelee kuin valkovuokot ojan reunalla. (Ruotsi 1957)

Yle Teema & Fem klo 22.00

Valekytät

☆☆ Justin ja Ryan eivät vielä kolmekymppisinä ole löytäneet elämälleen mitään virkaa, mutta lainvartijoiksi kaverukset pääsevät näppärästi ilman poliisikoulua – kiitos väärinkäsitysten ja naamiaisten. Luke Greenfieldin komedia petaa Damon Wayans Jr:lle ja Jake Johnsonille monet kohelluksen paikat, ja kieltämättä tunnollisesti he ne myös käyttävät. Huonot vitsit lentävät, autolla pääsee lujaa ja aina voi rikkoa kodin kalustoa. (USA 2014)

Sub klo 21.00

King Kong

☆☆☆ Peter Jackson tahtoi pitää taukoa massiivisista Tolkien-eepoksista, muttei osannut luopua isosta mittakaavasta. Keskushahmoksi valikoitui maailman suurin apina, jonka tragedia sai rutkasti massaa ja pituutta. Liki kolmetuntisessa seikkailussa on sukupuolisymboliikkaa, joka saisi Sigmund Freudinkin rillit huuruun. Jättimäinen apina ja eksoottisen saaren muu urosporukka ovat hulluna vaalean Naomi Wattsin perään. (Uusi-Seelanti/USA 2005)

TV5 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos