Tom Cruise on sopivan hämärä Reacher – Päivällä voi muistella Reijo Taipaletta Onnen maa -elokuvan myötä - Televisio - Aamulehti

Tom Cruise on sopivan hämärä Reacher – Päivällä voi muistella Reijo Taipaletta Onnen maa -elokuvan myötä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Tom Cruise on Jack Reacher – Tappajan jäljillä. Miehen todellisesta luonteesta ei ota selvää.

4.5.2019 7:00

Jack Reacher – Tappajan jäljillä

☆☆☆ Lee Childin rikoskirjojen sankari Jack Reacher on riuska toiminnan mies, jonka todellisesta luonteesta ei ota selvää. Kenties juuri siksi Tom Cruise on juuri oikea tähdenpätkä tätä esittämään, vaikka ylettyisi kirjojen romuluista Reacheria noin napaan asti. Christopher McQuarrien topakan lihasvoimaisessa toimintajännärissä Reacher kutsutaan apuun, kun tarkka-ampuja iskee Pittsburgissa. Rosamund Pike puolustaa epäiltyä. (USA 2012)

Nelonen lauantai 4.5. klo 22.00

Onnen maa

☆☆☆☆ Reijo Taipaletta sopii muistella Markku Pölösen esikoisen ääressä. Kaihon taiturin tulkinnat kirkastavat pienen tarinan, jota on tangoelokuvaksikin kutsuttu. Pertti Koivula on tuhlaajapoika Tenho, joka lähtee teryleenit vinkuen tansseihin kotiseudullaan Pohjois-Karjalassa. Siitä edetään vaihtoaskelilla suoraan suomalaisen katsojan sydämeen. MIkä ettei ulkomaalaisenkin. Maalaismaisemassa kohdataan myös Katariina Kaitue. (Suomi 1993)

TV1 lauantai 4.5. klo 12.45

Kätketty linnake

☆☆☆☆☆ George Lucas ei tietenkään tutkinut vain vanhoja scifi-leffoja, kun suunnitteli Star Warsia. Tärkeimpiä esikuvia oli tämä Akira Kurosawan samuraiseikkailu, jossa pari talonpoikaa liittyy juron soturin ja prinsessan pakomatkaan. Jälkimmäisiä esittävät karismaattisesti ohjaajan luottotähti Toshiro Mifune ja ruudikas Misa Uehara. Sisällissodan repimässä 1500-luvun Japanissa on paljon samaa kuin kaukaisissa galakseissa. (Japani 1958)

Yle Teema & Fem lauantai 4.5. klo 15.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut