Tänään tv:ssä: Uudessa sarjassa irvaillaan hyväntahtoisesti modernin tietotekniikan ja vanhanaikaisen postitoiminnan eroille - Televisio - Aamulehti

Tänään tv:ssä: Uudessa sarjassa irvaillaan hyväntahtoisesti modernin tietotekniikan ja vanhanaikaisen postitoiminnan eroille

Draamasarja kuvaa yhdysvaltalaista postikeskusta, jonne on jäänyt kuin muinaisjäännöksenä Kadonneiden kirjeiden osasto. Kuvassa Oliver O'Toole (Eric Mabius).­

15.5.2020 7:00

Kadonneen kirjeen arvoitus

☆☆☆ Varoitus uuden draamasarjan lopputeksteissä on aiheellinen: "Tapahtumat eivät millään tavoin vastaa postin käsittelystä ja postisalaisuuden säilyttämisestä annettuja määräyksiä."

Romanttiseksi komediaksi luonnehdittava draamasarja kuvaa yhdysvaltalaista postikeskusta, jonne on jäänyt kuin muinaisjäännöksenä Kadonneiden kirjeiden osasto. Siellä työskennellään, jotta kadonneet tai toimittamatta jääneet kirjeet ja paketit päätyisivät vastaanottajilleen.

Sarjassa irvaillaan hyväntahtoisesti modernin tietotekniikan ja vanhanaikaisen postitoiminnan eroille.

Osastoa johtaa kuivakka valtion virkamies Oliver O'Toole (Eric Mabius). Hän kammoaa tietotekniikkaa ja luottaa kynään, paperiin ja postimerkkiin. Vaikka pitääkin tiukasti kiinni byrokratian koukeroista, hän uskoo myös intuitioon ja sallimukseen.

Sattuman kautta hän saa tiiminsä jäseneksi reippaan nuoren naisen, Shanen, jolle nykyaikaiset älylaitteet ovat tuttuja.

Pian Kadonneiden kirjeiden osasto alkaa selvittää kadonneiden postilähetysten vastaanottajien ja lähettäjien ihmissuhteitakin.

Milloin inhimillisyyden pitää ajaa virkaintoisuuden ohi?

Sarjan ihmistyypitovat karrikoituja, postin lajittelukeskus on lavastettu kulahtaneen vanhanaikaiseksi ja juonenkäänteet ovat epäuskottavan vauhdikkaita kuin lasten Viisikko-salapoliisitarinoissa ikään.

Jopa rikoksia selvitetään suit sait nopeasti googlettamalla ja sosiaalisen median kanavia hyödyntäen. Kirjepartion omat ihmissuhdekuviot menevät tietenkin solmuun.

Rivien välissä draama kysyy, milloin inhimillisyyden pitää ajaa virkaintoisuuden ohi. Eipä tällaista hyväntuulista iltapäiväsarjaa kehtaa moittiakaan, vaikka se ei suurta taidetta olekaan.

TV1 klo 17.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?