Tänään televisiossa: Reggianin ja Signoretin kuolematon rakkaustarina kulta-ajan Pariisissa on myös huolellista ajankuvaa - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Reggianin ja Signoretin kuolematon rakkaustarina kulta-ajan Pariisissa on myös huolellista ajankuvaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Serge Reggiani ja Simone Signoret ovat pääosissa yhdessä elokuvahistorian suurista rakkaustarinoista. Rakastajatar-elokuva on myös huolella koottu ajankuva 1890-luvun Pariisin alamaailmasta ja työläiskulttuurista.

24.11.2019 7:00

Rakastajatar

☆☆☆☆☆ Jacques Beckerin ranskalaisklassikko on kuolematon rakkaustarina. Vai pitäisikö sanoa ”kuoleman kirkastama”? Simone Signoret ja Serge Reggiani hehkuvat kurtisaanina ja puuseppänä, jotka löytävät toisensa 1890-luvun Pariisissa. Huolella koottu ajankuva vie katsojan siinä sivussa menneeseen maailmaan. Sinne, missä työläisten ja alamaailman väen ohella van Gogh ja muut nälkätaiteilijat etsivät paikkaansa. (Ranska 1952)

Yle Teema & Fem sunnuntai 24.11. klo 12.00

Piin elämä

☆☆☆ Voin kuvitella helpompaakin risteilyseuraa kuin oranki, seepra, hyeena ja jättimäinen tiikeri. Näillä kumminkin mennään seikkailussa, jonka Ang Lee sovitti Yann Martelin menestysromaanista. Kun kirjailija (Rafe Spall) saa kuulla tarinaa nuoren intialaispojan seikkailuista, siirtyy vastuu kuulijalle. Siirtolaislaiva, myrsky ja pelastusvene vievät värikästä kertomusta, joka tyrkyttää vertauskuvallisuuksia turhankin hanakasti. (USA 2012)

Fox sunnuntai 24.11. klo 21.05

The Bling Ring

☆☆☆ Sofia Coppola kertoo ihmisistä elämän pinnalla: Lost In Translationin muukalaisista vieraalla maalla, Marie Antoinetten bilettävästä maahanmuuttajakuningattaresta ja niin edelleen. Tässä tositarinassa hohdokas elämä kimmeltää Katie Changin, Emma Watsonin ja muiden Los Angelesin nuorten silmissä. Kaveriporukka murtautuu Hollywoodin rikkaitten ja kuuluisien koteihin, jotta voivat edes hetken viettää luksuselämää. (USA/Britannia 2013)

Nelonen sunnuntai 24.11. klo 21.35

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: