Lauantain leffapoiminnat: Churchill, Autot 3 ja Kansalainen Kane - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Keulakuva vastusti Normandian maihinnousua – historiallisessa draamassa riittää äänekkäitä sanaharkkoja

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Churchill-elokuva seuraa Winston Churchilliä (Brian Cox) ja muita liittoutuneiden sotajohtajia muutamana päivänä ennen Normandian maihinnousua.

6.6.2020 7:00

Churchill

☆☆☆ Jonathan Teplitzkyn draamassa ei kerrota Britannian tunnetuimman pääministerin tarinaa kehdosta hautaan, vaan keskitytään pariin kriittiseen päivään ennen Normandian maihinnousua. Ristiriitoja oli ilmassa, joten äänekkäitä sanaharkkoja riittää liiaksikin asti. Brian Cox jylisee ja horjuu Winston Churchillina ansiokkaasti. Miranda Richardson on napakka vaimo Clementine, ja John Slattery kenraali Eisenhower. Ensiesitys. (Britannia 2017)

TV1 klo 20.55

Autot 3

☆☆☆ Pixarin animaatioseikkailusta on luvassa suomeksi puhuttu versio. Se on kiva juttu pienimmille, vaikka varsinainen kohdeyleisö taitaakin olla jo lukutaitoista. Kilpa-auto Salama McQueenin ja kavereiden tarinat kun ovat varttuneet yleisönsä mukana. Muuttuneet ajat ja itsetutkiskelut vetävätkin välillä konkariauton konepeltiä syvämietteiseen kurttuun. Radalla Salama (Sami Uotila) kohtaa uuden polven virtaviivaiset tulokkaat. (USA 2017)

Nelonen klo 18.50

Kansalainen Kane

☆☆☆☆☆ Orson Wellesin esikoinen on valittu usein maailman parhaaksi elokuvaksi. Voi se sitä ollakin, mutta Wellesin paras on kyllä myöhempi Pahan kosketus. Hirmuinen hönkä ja loputon luovuus lehtikeisari Kanen elämäntarinaa joka tapauksessa kuljettaa. Toimittajan matkassa yritetään selvittää, mitä mediamogulin kuolinvuoteella henkäisemä ”Ruusunnuppu” tarkoitti. 25-vuotias Welles itse esittää tätä nuoresta miehestä harmaapääksi. (USA 1941)

Yle Teema & Fem klo 21.06

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: