Päivän leffapoiminnat: Hipahtava isä lapsikatraineen palaa metsistä ihmisten ilmoille – Matt Rossin draamakomediassa on myötäelävä ote - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Hipahtava isä lapsikatraineen palaa metsistä ihmisten ilmoille – Matt Rossin draamakomediassa on myötäelävä ote

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Captain Fantastic on draamakomedia pariskunnasta, joka on muuttanut erämaan metsiin ja koulii kuutta lastaan selviytymään yhteiskunnan ulkopuolella. Tragedia pakottaa isän (Viggo Mortensen) ja lapsikatraan takaisin yhteiskuntaan.

28.2.2020 7:00

Captain Fantastic

☆☆☆☆ Tämmöisen puolityytyväisen veronmaksajan on joskus vaikeata käsittää, kuinka syvästi Amerikassa karsastetaan valtiota ja järjestelmää. Yhdenlaisena ääripäänä jotkut perheet muuttavat erämaahan elämään omavaraisesti. Matt Rossin tragikomediassa yksi ruokakunta päättää palata ihmisten ilmoille, yhteiskunnan pariin. Ohjaajan myötäelävä ote kantaa hipahtavaa isää Viggo Mortensenia ja eri ikäisten lasten katrasta. (USA 2016)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Fathers & Daughters

☆☆ Tässäkin perhedraamassa puristetaan silmänurkkaan empatian pisaraa, mutta elämän pinnalta se vierähtää kuin sorsan selästä. Russell Crowe on kirjailija Jake, joka romahtaa menetyksen jälkeen. Ankkurina toimii tytär Katie, jolla on edessä omat kamppailunsa. Kylie Rogers esittää tätä lapsena, Amanda Seyfried nuorena aikuisena. Jane Fonda, Octavia Spencer ja Aaron Paul ovat mukana kiskomassa kenkiään irti siirapista. (USA 2015)

Hero klo 18.50

Sherlock Holmes

☆☆☆ Arthur Conan Doylen tarinoiden nerokas yksityisetsivä kiehtoo yhä, mutta kuivankäpäkkä, tuplalippainen hiipparihahmo ei 2000-luvulla enää oikein toiminut. Niinpä hänet siirrettiin Uusi Sherlock -sarjassa tähän päivään. Ohjaaja Guy Ritchie siirsi puolestaan oman, machosti iskevän maailmansa keskelle viktoriaanista Englantia. Robert Downey Jr. ja Jude Law sopivat siihen mainiosti Holmesina ja Watsonina äijäilemään. (USA/Britannia 2009)

Nelonen klo 21.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos