Päivän leffapoiminnat: Seikkailudraamasta turha on karsittu pois - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Redford on yksin maailmassa keskellä valtamerta – seikkailudraamassa vanhasta purjehtijasta on karsittu turha pois

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

All Is Lost -elokuvassa purjehtija (Robert Redford) törmää avomerellä ajelehtivaan konttiin ja joutuu taistelemaan selviytymisestään vaikeissa olosuhteissa.­

27.4.2020 7:00

All Is Lost

☆☆☆☆ Konkaritähti Robert Redford oli lauantaina Lions for Lambs -elokuvassa vain palanen politiikan ja ihmissuhteiden kuviota. Tämän illan seikkailu kuuluu sen sijaan hänelle kokonaan. J.C. Chandor ohjasi seikkailudraaman vanhasta purjehtijasta, joka joutuu sinnittelemään vuotavassa aluksessa keskellä valtamerta. Pohjimmiltaan on kyse ihmisen yksinäisyydestä, pienuudesta ja kuolevaisuudesta. Kaikki muu sälä on karsittu pois. (USA 2013)

TV5 klo 22.00

Asessorin naishuolet

☆☆☆ Olavi Karun tunnussävel jatsaa valloittavasti. Alkutekstit kertovat, että iskusävelmän laulaa Annikki Arni: Toivo Särkän ja Yrjö Nortan ohjaama komedia riisuu aseista ensi minuutillaan. Rahinoista ja jäykistelyistä viis. Jatkossa laadun takaavat Aku Korhonen ja Siiri Angerkoski, kaksi sukupolvensa taitavimmista näyttelijöistä. Avioliitto uhkaa vannoutunutta poikamiestä, kun vanha ystävä ymmärtää työtarjouksen kosintana. (Suomi 1937)

TV1 13.35

Ghostbusters – haamujengi

☆☆☆☆ Ivan Reitmanin menestyksekäs seikkailukomedia on kestänyt aikaa hämmästyttävän hyvin. Sankarijoukko on letkeä yhä, huumori kukkii, ja vaikka tehostetekniikka eilispäiväistä onkin, huokuu joka pikseli nostalgiaa. Dan Aykroyd, Harold Ramis ja muikea Bill Murray muodostavat iskuryhmän, joka käy erikoisimurit tanassa päin New Yorkissa mellastavia kummituksia. Tyylikäs Sigourney Weaver kohentaa yleisvaikutelmaa entisestään. (USA 1984)

Sub klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?