Pekka Erosen valinnat maanantain televisioelokuvista: Tähtipari hylkii toisiaan – Tom Cruisesta ei ole romantiikkaan - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat maanantain televisioelokuvista: Tähtipari hylkii toisiaan – Tom Cruisesta ei ole romantiikkaan

Romanttinen komedia kertoo Junesta (Cameron Diaz), joka tapaa lentokentällä elämänsä miehen Royn (Tom Cruise). Pian selviää, että mies onkin vakooja, ja June joutuu mukaan tapahtumavyyhtiin.

18.3.2019 7:00 | Päivitetty 18.3.2019 11:20

Knight and Day

★★ Tom Cruise on ollut filmitähdistä suurimpia vähintäänkin Top Gunista (1986) alkaen. Voimallisesti ovat taittuneet niin sankariroolit kuin jääkylmät konnat Collateralin tapaan. Romantiikkaan ei Cruisesta kuitenkaan ole. Se ruopaisee pohjan myös tästä elokuvasta. Cameron Diazin vikkelän blondin ja tumman agentin välillä ei tunnu olevan minkäänlaista kemiaa keskenään. Tähtipari vapautuu vasta, kun päästään toimintaryskeeseen. (USA 2010)

Sub maanantaina 19.3. klo 22.00

Ballaadi

★★ Tammikuussa esitettiin Fredric Paciuksen Die Loreley -ooppera ensimmäistä kertaa yli 130 vuoteen. Siinä on syytä kyllin uusia melodraama Maamme-laulun saksalaisesta säveltäjästä. Toivo Särkkä innostui aina, kun filmattavana oli jotain autonomian aikaan liittyvää. Estottomasti hän sitten hehkuttaakin maestron ihastusta laulajatähti Ebba Dunckertiin (Maaria Eira). Thure Bahne esittää säveltäjää selvällä suomen kielellä. (Suomi 1944)

TV1 maanantaina 19.3. klo 13.15

Hei, me lennetään!

★★★ Vuodet ovat tehneet tehtävänsä, eivätkä David Zuckerin, Jim Abrahamsin ja Jerry Zuckerin komedian irtovitsit putoile enää yhtä hurjaan tahtiin kuin silloin joskus. Leffaparodioiden klassikko ja lukemattomien kaltaistensa esikuva se kumminkin aina on. Robert Hays hikoilee entisenä lentäjäsankarina, kun paniikki leviää lennolla Los Angelesista New Yorkiin. Pokerinaamaista huumoria pudottelee myös alan mies Leslie Nielsen. (USA 1980)

Hero maanantaina 19.3. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: