Tänään alkaa Putous, jossa hahmot ovat ennakkoon kuin yrityssalaisuus – "Tein hahmon, joka naurattaa itseäni, enkä mitään laskelmoitua Putous-hahmoa" - Televisio - Aamulehti

Tänään alkaa Putous, jossa hahmot ovat ennakkoon kuin yrityssalaisuus – "Tein hahmon, joka naurattaa itseäni, enkä mitään laskelmoitua Putous-hahmoa"

Viihdeohjelma Putous jatkuu uudella tuotantokaudella lauantaina 16. maaliskuuta. Putous-kaarti heittäytyy erilaisiin tehtäviin ja kisaa sketsihahmokilpailussa.

16.3.2019 7:00 | Päivitetty 16.3.2019 15:05

Hahmot ovat kuin suuri yrityssalaisuus, niistä ei saa hiiskua etukäteen mitään. Vasta illan suorassa lähetyksessä nähdään, millaisia sketsihahmoja Putous tarjoilee 11. kaudella.

Mutta liian valmista ei kannata tehdä.

Viime kaudella Barbi De Voro -hahmollaan finaalikolmikkoon päässyt Christoffer Strandberg oppi, että hahmo syntyy myös yleisökontaktissa.

–Siinä huomaa, mitkä jutut toimivat ja mihin reagoidaan. On turha kirjoittaa täysin valmista maailma ja hahmoa, vaan pitää olla varaa reagoida ja elää tilanteen mukana, hän sanoo.

Jotain Strandberg voi hahmostaan paljastaa.

–Otin tietoisen riskin. Tein hahmon, joka naurattaa itseäni, enkä mitään laskelmoitua Putous-hahmoa.

–Jännittää, kuinka yleisö ottaa sen vastaan... Sillä tämä on aika provosoiva hahmo, Strandberg purskahtaa nauruun.

Uuden hahmon luominen oli helppoa.

–Tämä synnytti itse itsensä. Halusin ottaa sellaisen hahmon, jolla on helppo improvisoida. Siitä on monta eri versiota.

–Itse asiassa tämä hahmo on ollut mielessäni jo aika pitkään. Sen yksi versio eli pienen lyhyen kaaren jo vuosina 2009–10 Teatterikorkeakoulussa, Strandberg kertoo.

Adrenaliinia tulee kuin rocktähdelle

Jenni Kokander palaa Putoukseen parin kauden tauon jälkeen. Hän uskoo, että Niina Lahtisen tulo ohjaajaksi tuo omanlaisen ja raikkaan tuulahduksen kauteen.

Omasta hahmostaan hän paljastaa sen verran, että se lähti havainnosta, jonka Kokander teki tästä yhteiskunnasta ja arjesta.

Kaksi kautta Kokander on seurannut Putousta tiiviisti kotisohvalta lastensa kanssa.

–Tämä on siitäkin hyvä ohjelma, että aikuiset ja lapset tykkäävät katsoa sitä yhdessä. Viime kaudella tyttäreni suosikki oli Barbi De Voro, mutta meillä kaikilla oli omat suosikkimme siellä, Kokander sanoo.

Näyttelijälle live-tilanne on erityinen.

–Sitä adrenaliinia ja positiivista jännitystä ei saa muualta. Putouksessa näyttelijä pääsee lähimmäksi sitä fiilistä, minkä rocktähti kokee tullessaan lavalle: adrenaliinia ja energiaa.

Yksi ihan uusi näyttelijä mukana

Putouksen esiintyjäkaarti kokee tällä kaudella muutoksia. Mukana on seitsemän näyttelijää ja isäntänä Roope Salminen.

Viime kaudelta jatkavat Mikko Penttilä, Terhi Suorlahti, Ernest Lawson, Helmi-Leena Nummela ja Christoffer Strandberg. Uutena tulokkaana joukkoon liittyy Mikko Virtanen ja paluun Putous-porukkaan tekee Jenni Kokander.

Putous, MTV3 klo 19.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: