Pekka Erosen valinnat keskiviikon televisioelokuvista: Amyn bileputki häiriintyy – nyt paukutellaan pölyt pois romanttisesta komediasta - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat keskiviikon televisioelokuvista: Amyn bileputki häiriintyy – nyt paukutellaan pölyt pois romanttisesta komediasta

Aikakauslehden toimittaja Amy (Amy Schumer) keskittyy biletykseen eikä pyytele anteeksi.

13.3.2019 7:00

Ihan yössä

★★★ Oli väistämätöntä, että Amy Schumer ja Judd Apatow päätyivät yhteistyöhön. Nouseva komediatähti ja kokenut ohjaaja-tuottaja eivät ole ainoastaan tuuletelleet sukupuolirooleja ja romanttisen komedian kliseitä, vaan paukutelleet niistä pölyt. Schumer kirjoitti hersyvän tarinan Amysta, joka isänsä oppien mukaan keskittyy biletykseen ja irtosuhteisiin. Sitten tulee vastaan turhan mukava urheilulääkäri (Bill Hader) ja ihastus. (USA 2015)

TV5 keskiviikkona 13.3. klo 22.00

The Whole Truth

★★ Gabriel Basso – pankaa nimi muistiin! Nuori näyttelijä esittää isänmurhasta syytettyä poikaa Courtney Huntin lakidraamassa ja jättää nimekkäät tähdet varjoonsa. Komediarooleista tuttu Jim Belushi tosin yllättää karmeana isävainaana. Renée Zellweger on äiti ja Keanu Reeves perhetuttu lakimies, joka puolustaa poikaa lakituvassa. Puolestapuhujaa kaipaisi myös koko leffa, joka tuntuu nopeasti kirjoitetun lakisarjan jaksolta. (USA 2016)

Hero keskiviikkona 13.3. klo 21.00

Sade kuuluu meille

★★★★ Miten muka Kristoffer Kolumbus ”löysi” Amerikan vuonna 1492, jos siellä oli ihmisiä vastassa? Se vain oli sopiva tarina aloittaa vuosisatoja kestänyt riisto. Siitä velasta Iciar Bollainin elokuvassa maksellaan pientä lyhennyserää. Gael Garcia Bernal esittää ohjaajaa, joka törmää aiheeseen, kun ollaan Kolumbiassa tekemässä elokuvaa löytöretkien seurauksista. Paikalliset ovat protestoimassa veden yksityistämistä vastaan. (Espanja 2010)

Yle Teema & Fem keskiviikkona 13.3. klo 21.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos