Pekka Erosen valinnat perjantain televisioelokuvista: Tarujen taru ei ole mitään hyvänyön satuja – Salma Hayek on yksi, joka tarjoaa ajattelemisen aihetta aikuiseen makuun - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat perjantain televisioelokuvista: Tarujen taru ei ole mitään hyvänyön satuja – Salma Hayek on yksi, joka tarjoaa ajattelemisen aihetta aikuiseen makuun

Salma Hayek on yksi Tarujen tarun kolmesta eri-ikäisestä naisesta.

1.3.2019 7:00

Tarujen taru

★★★ Vanhoista kansansaduista ovat äkkimakeat lettukestit kaukana. Himot polttavat ja veri virtaa myös 1500-luvulla syntyneen Giambattista Basilen toimittamassa satukokoelmassa. Matteo Garrone sovitti siitä ronskin ja omailmeisen fantasiaseikkailun, jonka tarinoissa maan mahtavat joutuvat kohtaamaan itsekkyytensä seuraukset. Ajattelemisen aihetta aikuiseen makuun tarjoavat Salma Hayek, Vincent Cassel ja Toby Jones. (Italia 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 1.3. klo 21.00

Dark Places

★★ Kirjailija Gillian Flynnin juonenkiepit ja varjoisa maailmankuva toteutuivat menestyksekkäästi David Fincherin elokuvassa Gone Girl. Sääli, että Dark Places päätyi kollega Gilles Paquet-Brennerin haparoiviin käsiin. Tämä hukkasi ihan lupaavat jännäriainekset ja kelpo näyttelijät velttoon kerrontaan. Charlize Theron synkistelee lippis päässään Libbynä, jonka veli tuomittiin vuosikymmeniä sitten perheen murhasta. (USA 2015)

Hero perjantai 1.3. klo 21.00

Sovinto

★★★★ Ruotsinsuomalaisen perheen 1970-luku menee möyrimiseksi Susanna Alakosken romaaniin pohjautuvassa elokuvassa. Siirtolaisen alistettu asema painaa, ja viina voitelee alamäen. Suotta ei kirjan alkuperäinen nimi ollut Sikalat (Svinlägorna). Kokenut näyttelijä Pernilla August osasi ohjaajana antaa pätevälle kaartilleen tilaa. Outi Mäenpää ja Ville Virtanen ovat vanhempia, Noomi Rapace kohmettuu aikuisena tyttärenä. (Ruotsi 2011)

TV1 perjantai 1.3. klo 23.20

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos