Pekka Erosen valinnat lauantain televisioelokuvista: Tehokkaan amerikkalaisen tarkka-ampujan Chris Kylen sihti katoaa arjessa - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat lauantain televisioelokuvista: Tehokkaan amerikkalaisen tarkka-ampujan Chris Kylen sihti katoaa arjessa

Bradley Cooper on tarkka-ampuja Chris Kyle American Sniper -elokuvassa, joka perustuu löyhästi tositarinaan. Kyle teki työtään Irakissa 2000-luvun alkupuolella.

9.2.2019 7:00

American Sniper

★★★ Sotasankari on nimensä mukaisesti sodan sankari, jolle rauhan ja arjen normaali elämä voi olla tuskaista kompurointia. Clint Eastwood onnistui pusertamaan sen totuuden löyhästi tosipohjaiseen Irakin sodan kuvaukseensa. Bradley Cooper tulkitsee amerikkalaisten tehokkainta tarkka-ampujaa Chris Kylea taitavasti hermonpäillään, mutta Kathryn Bigelow’n The Hurt Locker kiteytti näitä tantereita vielä puhuttelevammin. Ensiesitys. (USA 2014)

Sub lauantai 9.2.2019 klo 21.00

Tahraton mieli

★★★★★ Kikkailun varaan kasattu tarina ja umpiromanttinen sydän on onnistuttu elokuvan historiassa yhdistämään kunnolla vain kerran. Michel Gondyn elokuva on salakaihoinen rakkauskomedia, jossa yksin jäänyt heppu pyytää, että klinikalla pyyhitään pois kaikki muistot tyttöystävästä. Ja kesken operaation alkaa kaduttaa. Jim Carrey ja Kate Winslet puskevat esiin rakkaussuhteen pikkumaisuudet, kipuilut ja rintaa sulattavan lämmön. (USA 2004)

Ava lauantai 9.2. klo 21.00

Alfie – naisten viettelijä

★★★ Eilen kahdeksankymppinen Michael Caine ihmetteli vuosien rientoa elokuvassa Youth. Tänään puoli vuosisataa nuorempi Caine keskittyy hameenhelmojen rientoon. Lewis Gilbertin satiirinen komedia on paatuneen naisteniskijän muotokuva, jossa seksuaalisen vapautumisen ja svengailun 1960-luku tuntuu sekä hyvässä että pahassa. Kukasta kukkaan pörräily tuo vastaan muun muassa Millicent Martinin, Jane Asherin ja Shelley Wintersin. (Britannia 1966)

Yle Teema & Fem lauantai 9.2. klo 21.24

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos