Pekka Erosen valinnat perjantain televisioelokuvista: Totuudet erottuvat kuin karpalot suosta, kun Harvey Keitel ja Michael Caine turisevat henkevästi - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat perjantain televisioelokuvista: Totuudet erottuvat kuin karpalot suosta, kun Harvey Keitel ja Michael Caine turisevat henkevästi

Kaksi vanhaa ystävää Michael Caine ja Harvey Keitel seuraavat jälkikasvunsa ja muiden nuorten elämää lomallaan hotellissa Alppien juurella.

8.2.2019 7:00

Youth

★★★ Aika rientää silloinkin, kun se mataa paikoillaan. Paolo Sorrentino tavoittaa ristiriidan elokuvassaan, joka tuo mieleen Thomas Mannin romaanit. Hotelli Sveitsin Alpeilla on tässäkin tapauksessa näyttämö, jolla ihmiselämän mittaa mietitään. Vanha elokuvantekijä Harvey Keitel ja säveltäjäystävä Michael Caine turisevat juttuja, joista totuudet erottuvat kuin karpalot suosta. Rachel Weisz on jälkimmäisen tytär. Ensiesitys. (Italia 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 8.2. klo 21.00

Guardians of the Galaxy

★★★★ Moderneissa supersankariseikkailussa riittää kiirettä ja rytinää, mutta myös mahtipontista maailmojen syleilyä. Riehakas Marvel-tulkinta vaihtaa jälkimmäiset itseironiseen huumoriin ja poikkeavien bileisiin. Chris Pratt on nimeänsä höppänämpi Tähtilordi, jonka joukkoon kuuluvat kiukkuinen pesukarhu (Bradley Cooper), vihreä kaunotar (Zoe Saldana) ja muita värikkäitä persoonallisuuksia. Kelpaa siinä galaksia pelastella. (USA 2014)

Nelonen perjantai 8.2. klo 21.30

Valamiehet

★★★ Youth-elokuvan Rachel Weisz on mukana myös John Grishamin romaaniin pohjautuvassa lakijännärissä. Hän on arvoituksellinen Marlee, joka punoo juonia aseyhtiötä vastaan käytävän oikeudenkäynnin kulisseissa. Amerikkalainen lainkäyttö ei pane muutenkaan parastaan tarinassa, jossa kaikenlainen pelailu kuuluu asiaan. Pyörityksessä päällimmäisinä ovat valamies John Cusak sekä lakituvan konkarit Gene Hackman ja Dustin Hoffman. (USA 2003)

MTV3 perjantai 8.2. klo 22.35

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut