Marko Asell muistelee karmivaa käärmeenpuremaa viidakon yössä – "Vaikka sain vastalääkkeitä, ne olivat loppujen lopuksi melkoisen pitkiä minuutteja." - Televisio - Aamulehti

Marko Asell koki kauhunhetkiä Selviytyjät Suomen kuvauksissa, kun käärme puri häntä viidakon yössä – "Vaikka sain vastalääkkeitä, ne olivat melkoisen pitkiä minuutteja"

Olympiamitalisti ja painijalegenda Marko Asell kilpailee sunnuntaina alkavan Selviytyjät Suomi -sarjan toisella kaudella. Kuvassa myös Eevi Teittinen.

3.2.2019 9:15

Sunnuntai-iltana televisiossa alkaa Selviytyjät Suomi -sarjan toinen kausi, jossa kilpailee myös nokialainen painijalegenda Marko Asell.

Viime vuonna loppukeväästä Filippiineillä vietetyt viisi viikkoa jäivät Asellin mieleen lähtemättömästi, sillä eräänä yönä hän tunsi kivuliaan puraisun kaulassaan.

–Heräsin puremaan. Ajattelin, että jos se oli jokin moskiitto, niin oli kyllä sitten pikkuisen iso. Sen verran lujaa se täräytti.

Kuvausympäristönä toimineella saarella riittää eri käärmelajeja, mutta vaikka sarjasta on kuvattu kansainvälistäkin versiota ties kuinka ja paljon, koskaan aiemmin kilpailija ei ole joutunut moiseen vaaraan.

–Eihän sitä silloin pimeässä nähnyt, mikä se oli, vaikka yritin lyhdyn avullakin sitä etsiä. Lehtien kahinasta sitten päättelin, että se saattoi olla käärme.

Konsulttiapua radiopuhelimella

Saman johtopäätöksen teki myös ohjelman tuotantoryhmään kuuluva lääkäri, jonka teltalle Asell hakeutui välittömästi saamaan ensiapua.

–Käärmeenpuremaksi lääkäri sen sitten hampaanjäljistä tulkitsi. Hän otti kuvia puremasta, ja pyysi heti konsulttiapua radiopuhelimella.

–Siinä oltiin sitten pitkän aikaa epätietoisia, kun ei tiedetty, kuinka vakavasta puremasta on kyse. Tarkkailtiin vain, tuleeko mitään oireita. Vaikka sain vastalääkkeitäkin, ne olivat loppujen lopuksi melkoisen pitkiä minuutteja, Asell muistelee karmivia tapahtumia viidakon yössä.

Onni onnettomuudessa oli, että käärme sattui olemaan sellaista lajia, joka ei ole ihmiselle tappavan vaarallinen. Niin välikohtauksesta selvittiin säikähdyksellä.

Kokonaisuutena Asell pitää Selviytyjien tarjoamaa kokemusta hyvin mielenkiintoisena.

–Elämiseen saarella ei apuja juuri tule eli ohjelman karut olosuhteet ja toimeen tuleminen pienellä ruokamäärällä on ihan aitoa.

–Siinä sitten nähdään, miten ihmiset reagoivat stressitilanteeseen, kun kyseessä on kaiken lisäksi pudotuspeli. Onhan sekin omanlaisensa elämys, Asell naurahtaa.

–Kun vielä työnantajakin antoi vapaata tarvittavan ajan, niin mikäs siinä. Hyviä muistoja siitä jäi.

Selviytyjät Suomen toinen kausi alkaa Nelosella sunnuntaina 3.2. kello 20.

He ovat mukana

Entinen Miss Suomi ja juontaja Lola Odusoga.

Ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman.

Fitness-urheilija Eevi Teittinen.

Realitytähti Sauli Koskinen.

Ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen.

Somepersoona ja radiojuontaja Veronica Verho.

Laulaja Virpi Kätkä.

Kulttuurin tuottaja Wallu Valpio.

Painijalegenda ja ex-kansanedustaja Marko Asell.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä.

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty.

Rock-artisti Olli Herman.

Huippumalli Vilma Bergenheim.

Muusikko Kim Herold.

Tubettaja Miska Haakana.

Aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos