Tänään televisiossa: Antonio Banderas on vaimon rakastaja – elokuvan juonenmutkia liukastellaan Italian maisemissa - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Antonio Banderas on vaimon rakastaja – elokuvan juonenmutkia liukastellaan Italian maisemissa

Rafen (Antonio Banderas) on vaimon rakastaja Toinen mies -elokuvassa.

24.1.2019 7:00

Toinen mies

★★ Shakki on kulunut, mutta parhaimmillaan toimiva keino kuvata kahden ihmisen välistä kyräilyä. salailua ja kilpailuasetelmaa. Liam Neeson ja Antonio Banderas saavatkin sen toimimaan Richard Eyren jännärimelodraamassa. Mikään muu ei sitten oikein toimikaan. Neeson on Peter, joka lähtee Pohjois-Italiaan, kun saa tietää vaimonsa Lisan (Laura Linney) rakastajasta. Juonenmutkia liukastellaan sinänsä kivoissa maisemissa. (Britannia 2008)

Hero torstai 24.1. klo 21.00

Two Faces of January

★★★ Salaisuudet ja valheet muhivat vieraalla maalla myös tässä elokuvassa. Viggo Mortensen ja Kirsten Dunst esittävät amerikkalaista pariskuntaa, joka vuonna 1962 kohtaa Kreikan-reissullaan matkaopas-huijari Oscar Isaacin. Ohjaaja Hossein Amini rakentaa epäilyksiä, romanttisia värinöitä ja eksotiikkaa ajalle, jolloin matkailussa oli vielä hohtoa. Juonittelut napattiin lajin mestarin Patricia Highsmithin romaanista. (Britannia/Ranska 2014)

Frii torstai 24.1. klo 21.00

Maahan, senkin hölmö!

★★ Sergio Leone polkaisi lännenelokuvalle ihan uuden vaihteen kolmella Clint Eastwood -elokuvallaan ja vielä Huuliharppukostajalla. Niissä riitti ruttunaamaista ukkoa, korskeata kohtalonvoimaa ja häijyjä ironioita koko loppu-uran varalle. Eipä ihme, että tämän lännenkomedian aikoihin alkoi jo turhauttaa. Irlannin dynamiittimies James Coburn paukuttelee meksikolaisia puitteita kuin tahtoisi hävittää koko lännenelokuvan lajin. (Italia 1971)

Yle Teema & Fem torstai 24.1. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos