Tänään televisiossa: Parkaisu elämän ja kuoleman edessä – Agnes sairastaa kartanon punaisessa huoneessa - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Parkaisu elämän ja kuoleman edessä – Agnes sairastaa kartanon punaisessa huoneessa

Agnes (Harriet Andersson) sairastaa syöpää Kuiskauksia ja huutoja -elokuvassa. Agneksen sisaret saapuvat valvomaan kuolinvuoteen äärelle.

23.1.2019 7:00

Kuiskauksia ja huutoja

★★★★ Ingmar Bergmanin elokuva on nimensä mukainen: hiljaisia mietteitä ja tuskan parkua kuoleman edessä – ja elämän. Pitkät, hellittämättömät lähikuvat ihmiskasvoista eivät päästä katsojaakaan vähällä. Agnes (Harriet Andersson) on kuolemansairas nainen kartanon punaisessa huoneessa. Ohjaajan perhetraumoja purkavat myös siskot Maria (Liv Ullman) ja Karin (Ingrid Thulin) sekä palvelija Anna (Kari Sylwan). (Ruotsi 1973)

Yle Teema & Fem keskiviikko 23.1. klo 22.00

Tyttö kuunsillalta

★★★ Hella Wuolijoki kuvasi tarkasti suomalaisia kansanluonteita ja muuttuvaa yhteiskuntaa, mutta järkinaisen rinnassa sykki romanttinen sydän. Matti Kassila kunnioitti sitä kirjailijan kuunnelman filmisovituksessa, jossa leskirouva pirauttaa puhelimella nuoruutensa rakastetulle. Ansa Ikonen ja Joel Rinne saattavat huvittaa takautumien nuorisona, mutta kuvissa on wuolijokelaista totuuttakin: muistoissa on mukana koko ihmisikä. (Suomi 1953)

TV1 keskiviikko 23.1. klo 13.25

Terminator – pelastus

★★★ Christian Bale on tummien tuntojen tulkki. Hänellä ei Batmanina näytä olevan kivaa edes silloin, kun posti tuo uuden Lepakkoauton. En ole varma, kannattiko Terminator-sarjaa enää jatkaa, mutta kun vahinko pääsi tapahtumaan, oli Bale oikea mies sitä kannattelemaan. Kun koneet hallitsevat ihmiskuntaa, ei millekään velikullalle ole tilausta. Toimintaekspertti McG ohjasi vastarintataistelut ärhäkällä tyylillään. (USA 2009)

TV5 keskiviikko 23.1. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: