Aviomies Nick ei näytä kyllin surevalta, kun vaimo katoaa – kohta häntä itseään jo epäillään tapauksesta - Televisio - Aamulehti

Aviomies Nick ei näytä kyllin surevalta, kun vaimo katoaa – kohta häntä itseään jo epäillään tapauksesta

Vaimo (Rosamund Pike) on kadonnut, eikä mies (Ben Affleck) reagoi oikein Gone Girlissa.

14.1.2019 7:00

Gone Girl – kiltti tyttö

★★★★ Tämmöisenä somen, selfieiden ja videolinkkien aikana olisi syytä olla tarkkana, miltä näyttää. Nickiltä se pääsee unohtumaan David Fincherin jännärissä, ja seuraukset ovat kohtalokkaat. Puisevahko mies ei ymmärrä näyttää tarpeeksi järkyttyneeltä, kun vaimo katoaa. Kohta häntä itseään jo epäillään tapauksesta. Ben Affleck oli oiva valinta tähän rooliin. Rosamund Pike onnistuu olemaan poissaolevana naisena hyvinkin läsnä. (USA 2014)

TV2 maanantai 14.1. klo 21.30

Kuriton sukupolvi

★★★ Matti Kassilaa on ehdottomasti paikallaan muistaa myös hymyillen. Mika Waltarin perhekomedia filmattiin ensimmäisen kerran jo ennen sotia, ja teksti oli kieltämättä päässyt vanhenemaan. Hykerryttäviä hetkiä stadilaisista lättähatuista, pärinäpojista ja surinasussuista silti irti saatiin. Rilluttelevaa ja kiltimpää nuorisoa edustavat Jussi Jurkka, Maikki Länsiö ja Leo Jokela. Tauno Palo hissuttaa pappamaisena professorina. (Suomi 1957)

TV1 maanantai 14.1. klo 13.20

Pässit

★★★ Islantilaskylän asukkaiden pääelinkeino on lampaankasvatus, joten Grímur Hákornarsonin elokuvan nimi on oikein osuva. Sopii se siksikin, että myös ihmisrooleista löytyy pari varsinaista pässiä. Sigurdur Sigurjónsson ja Theodór Júlússon ovat veljeksiä, jotka eivät ole puhuneet toisilleen vuosikymmeniin. Yllättävien uutisten vuoksi mykkäkoulun pitää loppua. Hiljainen huumorikin lämmittää satujen saaren maisemia. (Islanti 2015)

Yle Teema & Fem maanantai 14.1. klo 23.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut