Modernit miehet -sarjan arvio: Vain kakkahuumori naurattaa – se on helppoa ja halpaa viihdettä - Televisio - Aamulehti

Kotimaisessa uutuussarjassa vain kakkahuumori naurattaa – se on helppoa ja halpaa viihdettä

Pete (Jarkko Niemi), Jarkko (Eero Milonoff), Tuomas (Tommi Rantamäki) ja Matti (Iikka Forss) ovat miehiä uudessa kotimaisessa sarjassa.

7.1.2019 7:00

Modernit miehet

★★ Jos uutta sarjaa markkinoidaan komediana, sen tavoitteena on hauskuttaa, huvittaa tai ainakin hykerryttää katsojia.

Koska Modernit miehet ei kahden jakson perusteella tee niistä mitään, sen olemassaolon tarkoitus jää mysteeriksi. Sarjan suomalainen "komiikka" etupäässä vaivaannuttaa ja ärsyttää.

Tai otetaan sen verran takaisin, että pari kohtausta hieman hörähdyttää. Ne vetoavat ihmisen alhaisimpiin vitsivietteihin. Toisessa huumoria revitään kakasta ja toisessa miehen sukuelimen koosta.

Se siitä rohkeudesta, jolla 12-osaista sarjaa myös markkinoidaan. Pieruhuumori ja sen sukulaislajit ovat helppoa ja halpaa viihdettä.

Tollot äijät sähläävät

Miehet ovat Ilkka Forssin, Eero Milonoffin, Jarkko Niemen ja Tommi Rantamäen esittämät kaverukset Matti, Jarkko, Pete ja Tuomas.

Tyypit ovat kukin tavallaan umpityhmiä. Fiksuja ovat naiset, jotka operoivat modernissa maailmassa kuin public relations managerit Slushin jatkoilla.

Tollot äijät sen sijaan sähläävät maahanmuuttajien, autojen ja tietenkin naisten kaltaisten potentiaalisten ongelmakimppujen kanssa. Se tuntuu epäuskottavalta, sillä miehet eivät ole mitään mielensäpahoittajia. He ovat noin 40-vuotiaita urbaaneja uroita.

Voi nousta vielä lentoon

Rakenteessa on sukupuoliroolit kääntäen samoja nolojen tilanteiden asetelmia kuin Pirjossa. Sen nimihenkilö Pirjo Heikkilä on itse asiassa yksi uutuussarjan käsikirjoittajista.

Verrokkina mieleen tulee myös Luottomies, jota TV2 näyttää tänään päivällä usean jakson verran.

Teoriassa Modernit miehet voi toki nousta jatkossa lentoon. Luottomies teki sen kehnon alun jälkeen. Vuoden 2017 Jouluspesiaali oli suorastaan huikea.

TV2 maanantai 7.1.2019 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut