Pekka Erosen valinnat päivän televisioelokuvista: Naisten kielletty rakkaus kukkii 1950-luvun New Yorkissa - Televisio - Aamulehti

Pekka Erosen valinnat päivän televisioelokuvista: Naisten kielletty rakkaus kukkii 1950-luvun New Yorkissa

Cate Blanchett on Carol Aird Patricia Highsmithin romaaniin perustuvassa elokuvassa.

4.1.2019 7:00

Carol

★★★★★ Theresen ja Carolin katseet kohtaavat manhattanilaisen tavaratalon leluosastolla 1950-luvulla. Se on sattuman sanelema juttu, vaikka toinen on nuori nainen, toinen yläluokkainen aviovaimo ja äiti. Todd Haynes ohjasi Patricia Highsmithin romaanista kielletyn rakkauden tarinan, jossa pienetkin asiat kukkivat merkitystä. Kiitos kuuluu ennen muuta nimiroolin Cate Blanchettille ja Rooney Maralle. Ensiesitys. (USA 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 4.1.2019 klo 21.00

Urhea

★★★ Naisten elokuvapäivä jatkuu rohkean skottiprinsessan tarinalla. Animaatioseikkailun takuutiimi Pixar/Disney ei pane siinä aivan parastaan, mutta virtaa riittää, keskiaikainen elämänmeno rohisee ja Ylämaan näkymät hivelevät silmää. Merida ratsastaa punainen tukka hulmuten pakoon, kun naimakauppa uhkaa. Suomeksi puhuttu versio sopii arvatenkin nuoremmille katsojille. Isompi kaipaa alkuperäisversion skottilaisia ärräpäitä. (USA 2012)

Nelonen perjantai 4.1. klo 17.00

Äkkilähtö

★★★ Nuorissa on tulevaisuus. Ja vanhoissa arvokas kokemus. Näyttelijä Tiina Lymi ohjasi esikoisenaan voimaannuttamaan pyrkivän draamakomedian, jossa loistavat ennen muita alakouluikäinen Eedit Patrakka ja konkari Marja Packalén. Edellinen on laiminlyöty naapurintyttö, joka reissaa Lotta Kaihuan esittämän Katrin kanssa isoäitiä tapaamaan. Parhaan miesroolin naisten tarinassa tekee oivallisen ketku Ville Tiihonen. (Suomi 2016)

MTV3 perjantai 4.1. klo 20.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos