Sarjahukuttajan mysteeri aukeaa – tv-sarja sisältää uskomattomia yksityiskohtia - Televisio - Aamulehti

Sarjahukuttajan mysteeri aukeaa – tv-sarja sisältää uskomattomia yksityiskohtia

Arman Alizad ja rikostutkijat kertovat kymmenestä poikkeuksellisesta tapahtumasta Suomen rikoshistoriassa.

2.1.2019 7:00

Arman ja Suomen rikosmysteerit

★★★★★ Kakkoskaudella on mukana paljon mediassa puituja tapauksia. Alussa on pieni pelko, että tarjoaako tv-sarja niihin enää mitään uutta – mutta kyllä se tarjoaa, paljonkin. Tarinat rakentuvat kutkuttavasti.

Erityisen kiinnostavia ovat sanatarkat otteet kuulusteluista.

Ensimmäinen jakso kertoo suomalaisia järkyttäneestä erikoisesta sarjahukuttajan tapauksesta. Kun samalla kesämökillä tapahtui kolmas hukkuminen, poliisin epäilykset heräsivät.

Tutkijat avaavat hyvin poliisin toimintaa ja käsityksiä. Pienet yksityiskohdat kiinnittivät huomiota: esimerkiksi paistettujen makkaroiden lukumäärä.

Suuri arvoitus on ollut, että miksi ihmiset hakeutuivat miehen seuraan. Hänen tiluksillaan oli kuollut seitsemän ihmistä, ja vakavia vaaratilanteitakin oli ollut toista kymmentä.

Tähän tv-sarja antaa ainakin osittaisen vastauksen, kuten yhteen motiiviinkin. Päällimmäinen tunne katsojalla on ihmetys ja järkytys.

Kuka oli Helsingistä rantavedestä löytynyt nainen?

Sarjassa käsitellään myös 1990-luvulla paljon julkisuutta saaneita Pohjanmaan Pia-surmia sekä vuonna 2014 Helsingistä rantavedestä löytynyttä naisen ruumista. Ilmenee, että välillä rikosten ratkaisussa on myös onnea matkassa. Oli suuri vaara, ettei rantavedestä löytyneen naisen henkilöllisyys, eikä myöskään koko rikos olisi koskaan selvinnyt. Myös tämä jakso sisältää aivan uskomattomia yksityiskohtia.

Tv-juontajien kärkikaartiin noussut Arman Alizad luotsaa katsojan vakuuttavasti käsittämättömien rikostapausten läpi. Arman ja Suomen rikosmysteerit on paljon parempi, tehokkaampi ja tyylikkäämpi kuin loppuvuodesta tullut vastaava brittiläinen Tappajan jäljillä.

Nelonen keskiviikko 2.1.19 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: