Tänään televisiossa: Yksityisetsivä Scott Bakulan synkempi keikka on yhdistelmä dekkaritarinaa ja okkultistista kauhua - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Yksityisetsivä Scott Bakulan synkempi keikka on yhdistelmä dekkaritarinaa ja okkultistista kauhua

Silmänkääntäjien kuninkaassa on kyse kultista, tärkeissä rooleissa ovat yksityisetsivä Harryna Scott Bakula ja Dorotheana Famke Janssen.

26.11.2018 7:00

Silmänkääntäjien kuningas

★★★ Clive Barker tonkii vielä synkempiä pelon pohjamutia kuin Stephen King. Brittikirjailija ohjasi omasta novellistaan omaperäisen yhdistelmän dekkaritarinaa ja okkultistista kauhua. Ikääntyneet tehosteet toimivat siinä yllättävän hyvin, ja Scott Bakula on sopivan maanläheinen yksityisetsivä tätä kiirastulta kokemaan. Tosin Seinfeld-sarjan kaheli pomo Daniel von Bargen vetää myös kulttijohtajan roolissa suun hymyyn. (USA 1995)

Hero maanantai 26.11. klo 21.00

Gone Baby Gone

★★★★ Dennis Lehanen romaaneissa eivät möröt ja pirut kummittele. Ihmiset saavat tarpeeksi pahaa aikaiseksi ilmankin. Lohduton tuuli puhaltelee myös Ben Affleckin sovittamassa rikosjännärissä, jossa selvitellään kidnappaustapausta. Ohjaajan veli Casey Affleck ja Michelle Monaghan esittävät yksityisetsiviä ja rakastavaisia, jotka päätyvät Bostonin pimeälle puolelle narkkariäidin (Amy Ryan) kadonnutta pikku tytärtä etsiessään. (USA 2007)

Sub maanantai 26.11. klo 21.00

Fifty Shades of Grey

★★ Illan kolmaskin elokuva pohjautuu kirjaan. E.L. Jamesin romaanin kevyt, sadomasokismilla flirttaileva erotiikka myi Suomessakin yli 200 000 kappaletta. Sam Taylor-Johnson ohjasi siitä siloisen sovituksen, jossa jahkaillaan kokemattoman opiskelijan Dakota Johnsonin ja bisneskönsikäs Jamie Dornanin suhdetta. Paljaita pintoja vilautellaan, mutta kovin vanhoillisia valtapelejä elokuva 2010-luvun naisten fantasiaksi tarjoaa. (USA 2015)

TV5 maanantai 26.11. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: