Tänään televisiossa: Naisen elämä nitkahtaa, kun mies lähtee ja äiti sairastuu – Isabelle Huppertin kera siemaistaan keuhkoihin ilmaa - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Naisen elämä nitkahtaa, kun mies lähtee ja äiti sairastuu – Isabelle Huppertin kera siemaistaan keuhkoihin ilmaa

Nathalien (Isabelle Huppert) elämä murenee Mitä tuleman pitää -elokuvassa.

7.11.2018 7:00

Mitä tuleman pitää

★★★★ Liikkuvaisessa keskusteluelokuvassa keski-ikäisen Nathalien elämä nitkahtaa sijoiltaan, kun aviomies lähtee toisen naisen matkaan ja äiti (Edith Scob) sairastuu. Ohjaaja Mia Hansen-Löven harrastaa kirjallista tuskailua ja kulturellia namedroppailua kuin Paperi T, mutta luonteva ote jokapäiväiseen elämään ja arkeen säilyy - kiitos Isabelle Huppertin. Nathalien kera siemaistaan keuhkojen täydeltä vapaata ilmaa. Ensiesitys. (Ranska 2016)

Yle Teema & Fem keskiviikko 7.11. klo 22.15

Yli laidan

★★ Goldie Hawn teki 1980-luvulla hittirooleja, joissa avuttomat naiset oppivat tavoille. Hahmo on 2010-luvulla vanhentunut, mutta Garry Marshallin komedian juuret ovat syvemmällä, 1930-luvun screwball-komedioissa. Hawn on jäkättävä hienostorouva, joka putoaa veneestä, menettää muistinsa ja päätyy köyhän puusepän ja poikien huusholliin. Irrottelu puoliso Kurt Russellin kanssa sujuu parhaimmillaan ketterästi. (USA 1988)

Hero keskiviikko 7.11. klo 21.00

Puhdistuksen yö: Anarkia

★★★ Kerran vuodessa ihmiset saavat ryöstää, raiskata ja tapaa mielensä mukaan ilman, että virkavalta puuttuu asiaan. James DeMonacon kauhujännärin idea paineiden päästelystä on niin kylmäävän tehokas, että se kestää toisenkin kierroksen. Tuiske on hirmuinen, kun Frank Grillo auttelee ihmispoloja keskellä hulluutta. Tosin teemat etuoikeutetuista ja köyhien kyykytyksestä jäävät hauraammiksi kuin ensimmäisellä kerralla. (USA 2014)

TV5 torstai 8.11. klo 0.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos