Korskea kostolänkkäri 50 vuoden takaa saa kriitikolta viisi tähteä - Televisio - Aamulehti

Korskea kostolänkkäri 50 vuoden takaa saa kriitikolta viisi tähteä

Viisikymmentä vuotta vanhan elokuvan Huuliharppukostaja-spagettilänkkärin päärooleissa ovat Henry Fonda (vas.) ja Charles Bronson.

5.11.2018 7:00

Huuliharppukostaja

★★★★★ Clint Eastwood on joukosta poissa, mutta muuten Huuliharppukostaja edustaa täydellisesti sekä Sergio Leonen korskeata filmitaidetta että ns. spagettilänkkärin lajia yleensä. Vakuuttavan vaitonainen revolverimies on Charles Bronsonkin, joka osuu maisemiin, kun kaunis leski Claudia Cardinale vaatii rautatien alle joutuvia maita itselleen. Sysipahaa konnaa esittää kelpo miesten rooleista tuttu Henry Fonda. (Italia/USA 1968)

Hero maanantai 5.11. klo 21.00

Salasana: Mercury

★★★ Hollywood-elokuvien autistit ovat matemaattisia neroja tai muita muistihirviöitä. Pohjimmiltaan alentava stereotypia töksähtää vastaan myös Harold Beckerin ohjaamassa toimintajännärissä, mutta onneksi inhimillinen kosketuskin muistetaan. FBI-agentti Bruce Willis löytää isällisiä tunteita jämerästä rinnastaan, kun suojeltavaksi sattuu 9-vuotias koodinmurtaja Simon (Miko Hughes). Tappokäskyn kähisee Alec Baldwin. (USA 1998)

TV5 maanantai 5.11. klo 21.00

Vares – Sheriffi

★★★ Turhan totisissa elokuvasovituksissa ei ole ikinä kunnolla tavoitettu Reijo Mäen jännitysromaanien huumoria ja takakenoista dekkaritunnelmaa. Antti Reini oli oiva valinta turkulaisen yksityisetsivän rooliin, ja Saksassa uraa puskenut Hannu Salonen toi varmuutta kerrontaan. Jasper Pääkkönen pitää myös pokerinsa, kun Jussi Vares käy selvittelemään vanhoja murhatapauksia ja kotikaupunkinsa alamaailman valtakuvioita. (Suomi 2015)

Sub maanantai 5.11. klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos