Nuori Mattie ratsastaa kostamaan isänsä surmaajille – sivumakuna huokaus ihmisyyden alennustilasta - Televisio - Aamulehti

Nuori Mattie ratsastaa kostamaan isänsä surmaajille – sivumakuna huokaus ihmisyyden alennustilasta

Kova kuin kivi -elokuvassa Hailee Steinfeld näyttlee 14-vuotiasta Mattie Rossia.

2.11.2018 7:00

Kova kuin kivi

★★★★ Joel ja Ethan Cohen tekivät uusintaversion vuoden 1969 lännenelokuvasta, jossa perusjäärä John Wayne heitti jäähyväiset lajille. Juopon sheriffin roolin peri Jeff Bridges, ja vakuuttavan rohevasti se sujuikin. Varsinaiseksi voimahahmoksi nostettiin kuitenkin Hailee Steinfeldin tulkitsema 14-vuotias Mattie, joka hautoo kostoa isänsä surmaajille. Kaksikon rajussa reissussa on myös alakuloa: huokaus ihmisyyden alennustilasta. (USA 2010)

Nelonen perjantai 2.11. klo 22.00

Kolme väriä: Valkoinen

★★★★ Ohjaajamestari Krzysztof Kieslowski ei ollut varsinainen vitsiniekka, mutta Väritrilogian toinen osa soi alakuloista hykerrystä ja tragikomedian mollisointuja. Sosialistista irti päässyttä Puolaa katsotaan aviotarinan läpi: Zbigniew Zamachowski on Pariisista palaava Karol, joka sydän särkyneenä alkaa painaa bisnestä. Moninkertaisten hylkäysten tragikomediaan liittyy Julie Delpyn esittämä vaimo Dominique. (Ranska/Puola 1993)

Yle Teema & Fem perjantai 2.11. klo 21.10

Evil Dead

★★★ Tämä ei ole se Sam Raimin alkuperäinen kasarikauhun kulttielokuva, mutta rankan linjan halloween-viihteestä uusintaversiokin käy. Ohjaaja Fede Alvarez latasi uuden polven tehosteet perustarinaan, jossa joukko nuoria aikuisia löytää syrjäisestä mökistä ihmisnahalla päällystetyn kirjan ja vallan riivatut meiningit. Mian (Jane Levy) potemat vieroitusoireet ovat kevyttä puuhastelua sen metsäkauhun rinnalla, mitä kohta seuraa. (USA 2013)

Kutonen perjantai 2.11. klo 23.10

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos