Dokumentti Donald Trumpista päättyy Helsinkiin - Televisio - Aamulehti

Ei noin liukasta tyyppiä voi olla! Dokumentti Donald Trumpista päättyy Helsinkiin

Älkää peljätkö. Illan Trump-dokumentti kannattaa katsoa, vaikka se kestää melkein kaksi tuntia. Sitä paitsi ohjelma päättyy Helsinkiin.

1.11.2018 7:00

Ulkolinja: Taistelu Valkoisessa talossa

★★★★ Pakit saisi käsikirjoittaja, joka tarjoaisi tämän illan Ulkolinjaa Hollywoodille fiktiivisen poliittisen trillerin synopsiksena.

Tarinaa pidettäisiin epäuskottavana ja sekavana saippuaoopperana: liikaa henkilöitä, kieroilua ja juonenkäänteitä. Päähenkilökin olisi liian saippuainen. Ei noin liukasta tyyppiä voi olla.

Kokenut dokumentaristi Michael Kirk onnistuu kuitenkin lähes mahdottomassa.

Taistelu Valkoisessa talossa on Venäjä-tutkintaan keskittyvä kronikka Donald Trumpin hyökkäyssodasta oman liittovaltionsa poliisia ja oikeuslaitosta sekä muuta mediaa kuin Fox News Channellia vastaan.

Foxia katsoessa mielessä käy ajatus Seiskasta Suomen pääministerin päätiedotuskanavana.

Yhteenveto tähän asti tapahtuneesta

Dokumentti on tuore ja tarpeellinen yhteenveto kaikesta tähän asti tapahtuneesta. Se vangitsee, vaikka puhuvia päitä on kymmeniä ja pituutta liki kaksi tuntia.

Välillä poiketaan 1950-luvulle.

Lakimies Roy Cohn sai silloin julman maineen kommunistivainojen verikoirana. Myöhemmin hänestä tuli bisnesmies Trumpin mentori, joka koulutti tulevan presidentin tavoille.

Cohn opetti, että koskaan ei saa luovuttaa. Jokainen tappio on voitto. Vaikka rauniot palavat, aina täytyy pysyä liikkeessä, iskeä ja taistella.

Oppilas on noudattanut opettajan oppeja kiitettävästi. Jo diilimiehenä Trump selvisi kuiville 4 000 oikeusjutusta.

TV1 torstai 1.11. klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos