Sunnuntailounas-ohjelman arvio: Ankaran materialistinen vanha isä hakee itsestään pehmeyttä - Televisio - Aamulehti

Sunnuntailounas purskahtaa suusta – ankaran materialistinen vanha isä hakee itsestään pehmeyttä

Eevi (Elena Leeve) yrittää kylpeä miehensä kanssa, mutta hän joutuu kuuntelemaan näyttelijäveljensä Janin (Jarkko Niemi) maailmantuskaa.

20.10.2018 7:00

Sunnuntailounas

★★★★ Sunnuntailounaan perusajatus on yksinkertainen, toteutus kivasti kupliva.

Itsekäs yrittäjäisä kokee elämän rajallisuuden ja hakee yhteyttä jo aikuisiin lapsiinsa, jotka hän on kertaalleen hylännyt. Isä pakottaa vastentahtoisen perheen yhteisen sunnuntailounaan ääreen joka viikko.

Kaikki yrittävät tehdä parhaansa elämässä. Sille ei paljon arvoa tai armoa anneta lounaspöydässä. Perheenjäsenten erilaisuudesta ja suorapuheisuudesta muodostuu herkullinen ja hyvin käsikirjoitettu tilannekomedia.

Isä Taunoa esittävä Taneli Mäkelä on sukupolvensa vanki, tunteeton ankara materialisti, joka yrittää haparoiden löytää itsestään pehmeyttä.

Perheen vanhin poika Taavi (Santtu Karvonen) on hahmoista hämmentävin ja eniten liioiteltu.

Avioero ja lapsen huoltajuuskiista saavat Taavin eksymään väärille nettipalstoille ja tuntemaan valkoisen lihaa syövän heteromiehen olemassaolon uhatuksi. Hänen ratkaisunsa on pukeutua natsiunivormuun, ainoastaan natsismin parodioimiseksi tietenkin.

Keskimmäinen poika Jani (Jarkko Niemi) on näyttelijä, jossa yhdistyvät äärimmäinen taiteellinen kunnianhimo, olemattomat kyvyt ja rasittava nipotus.

Nuorin poika Severi (Samuli Niittymäki) tietää saavuttavansa kaikkea suurta. Hänellä on vain yksi hidaste. Hän ei suostu tekemään mitään.

Veljessarjaa ja isää yrittää pitää tolkuissaan lääkärinä työskentelevä tytär Eevi (Elena Leeve), joka tilittää sarjan alussa omia vaikeuksiaan terapeutille.

Tästä joukkiosta syntyy melkoisen happamanimelä keitos, joka saattaa kesken lauseen purskahtaa ulos suusta hörähdyksen saattelemana ruokapöydässä.

MTV3 lauantai 20.10. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos