Pressiklubi loppuu, ohjelmaa on tehty Ylessä vuodesta 2005 - Televisio - Aamulehti

Yleisradio lopettaa perinteikkään mediakritiikkiohjelmansa Pressiklubin – Kuluva kevätkausi jää ohjelman viimeiseksi

Politiikan toimittaja Sanna Ukkola ehti vetää Pressiklubia vuoden ajan. Hän otti paikan juontajana ohjelmaa kymmenen vuoden ajan luotsanneen Ruben Stillerin jälkeen vuonna 2017.­

3.5.2018 11:11

Yleisradio lopettaa perinteikkään ajankohtaisohjelman, mediaa kriittisesti tarkastelleen Pressiklubin.

Pressiklubin tulevaisuutta on pohdittu aika ajoin, ja jokaisella ohjelmalla on oma elinkaarensa. Nyt haluamme perjantai-illassa tarjota yleisölle jotain uutta, sanoo ajankohtaisohjelmista vastaava päällikkö Riitta Pihlajamäki Yleisradion lähettämässä tiedotteessa.

Pressiklubin kehitti silloiselle TV2:lle vuonna 2005 toimittaja ja nykyinen kansanedustaja (sd.) Timo Harakka. Hän toimi myös ohjelman juontajana ja tuottajana kevääseen 2007. Vuodesta 2014 ohjelmaa on esitetty TV1:ssä.

Ruben Stiller juontajana 10 vuotta

Harakan jälkeen Pressiklubia juonsi kymmenen vuoden ajan toimittaja Ruben Stiller. Helmikuussa 2017 Yle ilmoitti Stillerin siirtyvän syrjään ja uutena juontajana jatkavan politiikan toimittaja Sanna Ukkolan.

Vuonna 2013 Ruben Stillerin toimittama Pressiklubi palkittiin Kultaisella Venlalla.­

Riitta Pihlajamäen mukaan kaikki ovat kaikki tehneet oman näköistään ohjelmaa vieraineen.

–Nyt haluamme perjantai-illassa tarjota yleisölle jotain uutta vahvojen naisten Sannan ja Marjan luotsaamana, Pihjalamäki kertoo tiedotteessa.

Ohjelmapaikalla jatkavassa uudessa ohjelmassa Sannikka & Ukkola käsitellään viikon tärkeimmät puheenaiheet. Ajankohtaisia aiheita käsitellään ohjelmassa viikoittaisten vieraiden kanssa.

Uutta suoraa lähetystä perjantai-illassa vetävät nykyisin A-studion juontajana toimiva Marja Sannikka sekä Pressiklubista ja Aamu-tv:stä tuttu Sanna Ukkola. Sannikka & Ukkola alkaa syyskaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?