Kuningas Arthur näyttäytyy Guy Ritchien ohjaustyössä tarujen pullistelevana miekkamiehenä – Game of Thrones -fanit voivat saada lohtua ikäväänsä historiallisesta fantasiasta - Televisio - Aamulehti

Kuningas Arthur näyttäytyy Guy Ritchien ohjaustyössä tarujen pullistelevana miekkamiehenä – Game of Thrones -fanit voivat saada lohtua ikäväänsä historiallisesta fantasiasta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Arthurin ollessa lapsi hänen isänsä, brittien kuningas, murhataan ja hänen setänsä sieppaa kruunun. Arthur kasvaa kaupungin kovilla kaduilla tuntematta taustaansa. Vasta kun hän aikuisena onnistuu vetämään miekan kivestä, hän saa tietää totuuden.

13.1.2020 7:00

King Arthur: Legend of the Sword

☆☆ Linnat ovat muhkeita, tehosteet rehvakkaita ja ilmeet kohtalokkaita: uusintana esitettävä historiallinen fantasia näyttää siinä määrin jylhältä ja dramaattiselta, että ehkä joku Game of Thrones -fani saa siitä lohtua ikäväänsä. Ikävä kyllä ohjausvastuu päätyi Guy Ritchielle, joka ei päässyt tälläkään kertaa irti äijäilystä, pikaruokamaisesta kerronnasta ja muista maneereistaan. Charlie Hunnam on legendojen kuningas Arthur. (USA 2017)

Sub klo 21.00

Siltalan pehtoori

☆☆ Vuoden 1934 Siltalan pehtoori oli ensimmäinen kotimainen elokuva, joka keräsi yli miljoona katsojaa. Sen puhelias ja teatraalinen kartanokomedia oli 1950-luvun alussa jo vanhentunutta, mutta Valentin Vaala onnistui lisäämään turhan vähän aistillista kosketustaan Harald Selmer-Geethin romaaniin. Erkki Viljos on salskea agronomi, joka saapuu virkistämään sekä kartanon taloutta että sen sievää valtiatarta Helena Vinkkaa. (Suomi 1953)

TV1 klo 13.15

Playing It Cool

☆☆ Kuinka kirjoittaa rakkaudesta, jos ei ole ikinä oikeasti ollut rakastunut? Chris Evans esittää käsikirjoittajaa, joka haluaisi väsätä toimintaleffaa, mutta joutuukin miettimään sydämenasioita. Kun vastaan osuu kaunis, fiksu ja varattu Michelle Monaghan, alkaa inspiraatio orastaa. Romanttista komediaa käsittelevä romanttinen komedia on ihan lupaava idea, mutta ainakaan Justin Reardon ei saanut sitä kunnolla helmeilemään. (USA 2014)

Hero klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos