Päivän leffapoiminnat: Kun Eastwood ratsasti kaupunkiin – Sergio Leone nappasi samuraiseikkailusta aiheen länkkäriinsä - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Kun Eastwood ratsasti kaupunkiin – Sergio Leone nappasi samuraiseikkailusta aiheen länkkäriinsä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kourallinen dollareita -länkkärissä Clint Eastwood on muukalainen, joka rauhoittaa levotonta pikkukaupunkia ronskein ottein.

17.9.2020 7:00

Kourallinen dollareita

☆☆☆☆ Jos minä ottaisin huovan harteilleni ja koittaisin käsin koskematta räpeltää sikaria suupielestä toiseen, pääsisin korkeintaan jatkoon sketsihahmokisassa. Clint Eastwood oli sen sijaan uskottavuuden perikuva läpimurtoelokuvassaan. Italiasta vauhtia hakenut tv-tähti on muukalainen, joka rauhoittaa levotonta pikkukaupunkia ronskein ottein. Ohjaaja Sergio Leone nappasi aiheen Akira Kurosawan samuraiseikkailusta Yojimbo. (Italia 1964)

Yle Teema & Fem klo 21.05

Stranger in You

☆☆☆ Surmattu tai pahoinpidelty nainen on masentavan tuttu lähtökohta jännärille. Ihan vain kalavelkojen vuoksi on paikallaan, että radiotoimittaja Erica kokoaa itsensä, työntää surunsa taka-alalle ja lähtee kostamaan kaikille pahantekijöille. Taitava Jodie Foster koluaa pääroolissaan tunneskaalaa laidasta laitaan. Sitä ohjaaja Neil Jordan ei kuitenkaan onnistu kiertämään, että oman käden oikeudella tälläkin kertaa jyrätään. (USA 2007)

Sub klo 21.00

Berliinisyndrooma

☆☆☆ Tukholma-syndroomalla viitataan psykologiseen tilaan, jossa kaapattu henkilö tavalla tai toisella kiintyy kaappaajaansa. Cate Shortlandin jännärissä australialainen valokuvaaja Clare (Teresa Palmer) kokee jotakin samanlaista Saksassa. Pääkaupungissa hän tutustuu hymyileväiseen Andiin (Max Riemelt), joka yhteisen yön jälkeen jättää Claren lukkojen taakse asuntoonsa. Ja palaa muina miehinä. Väkisinkin tunnelma tiivistyy. (Australia 2017)

Frii klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos