Tuhkimotarinoiden uudet jaksot: Panttivankeuden painajaiset eivät estä Ristoa heittäytymästä kasvohoitoon ja muuhun hemmotteluun täysillä - Televisio - Aamulehti

Tuhkimotarinoiden uudet jaksot: Panttivankeuden painajaiset eivät estä Ristoa heittäytymästä kasvohoitoon ja muuhun hemmotteluun täysillä

Risto viedään muun muassa parturiin, kuumakivihierontaan ja hankkimaan uusia vaateita. Hän lähtee kaikkeen mukaan hymy huulilla.

26.11.2019 7:00

Tuhkimotarinoita: Kun sodan äänet eivät vaimene

☆☆☆ Äkkiseltään ajattelisi, että posttraumaattisen stressihäiriön yhdistäminen kasvohoitoon on naurettavaa. Näin ei kuitenkaan ole Tuhkimotarinoissa.

Ihminen on monimutkainen kokonaisuus, eivätkä raskaat kokemukset mitätöi arjen pieniä iloja – eikä toisinpäin.

Tuhkimotarinoiden neljännen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa stylisti Outi Broux muokkaa Ristoa, joka joutui YK:n rauhanturvaajana panttivangiksi. Nuorena vankeus ei noussut kovin vahvasti tunteisiin asti, mutta vuosikymmenten jälkeen Libanonissa 1980-luvulla sattunut tapaus on tullut uudelleen uniin ja mieleen.

Risto muistaa edelleen, että hän oli katsomassa Liftari-elokuvaa, kun hälytys tuli. Vapauduttuaan panttivankeudesta hän palasi kämpilleen ja yritti jatkaa elokuvan katsomista.

Risto lähtee Outin ideoihin mukaan ennakkoluulottomasti. Hänestä kuoriutuu jopa malli, kun kokeiltavaksi tulee 13 uutta asukokonaisuutta.

Tunteitaan Risto purkaa musiikilla. Anssi Kela sparraa Ristoa vaikeiden tunteiden sanoittamisessa lauluksi.

Pitää kuitenkin muistaa, että kyse on hemmotteluohjelmasta, ei traumojen syvällisestä käsittelystä.

Heli menetti kaikki raajansa

Toisen jakson järkytys on tuoreempaa. Aiemmin perusterveen Helin kaikki raajat on jouduttu amputoimaan verenmyrkytyksen jälkiseurauksena.

– Sain kuitenkin pitää pään, hän sanoo.

Heli harjoittelee elämään proteesien kanssa. Käsiproteesin avulla meikkaaminen ei kuitenkaan ole helppoa, erityisen hankalaa on laittaa ripsiväriä ja rajauksia silmiin.

TV2 tiistai 26.11. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: