Valtapeliä, korruptiota, huumekauppaa ja murhia – Karpin toinen kausi pyörii Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelihankkeen ympärillä - Televisio - Aamulehti

Valtapeliä, korruptiota, huumekauppaa ja murhia – Karpin toinen kausi pyörii Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelihankkeen ympärillä

Kuvassa Sofia Karppi (Pihla Viitala) ja Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen).­

3.4.2020 7:00

Karppi II

☆☆☆ Suomenlahden alle suunnitellun Helsinki–Tallinna-tunnelihankkeen ympärillä kuohuu: on kylmäveristä poliittista valtapeliä, korruptiota, huumeita ja murhia. Rike Jokelan ohjaaman Karppi-rikossarjan toisella tuotantokaudella voi aistia kaikuja suositusta ruotsalais-tanskalaisesta Silta-sarjasta, jossa Mälmön poliisi tutkii haastavia rikosvyyhtejä Ruotsin ja Tanskan rajalla. Karpissa rikoksia ratkoo hieman alakuloinen ja yksitotinen Sofia Karppi (Pihla Viitala) kollegoineen.

Ohjaaja Jokela on myös yksi Karpin käsikirjoittajatiimistä Kirsi Porkan, Jari Olavi Rantalan ja Harri Virtasen ohella. Sarjan ensimmäinen, kansainvälisenä yhteistuotantona toteutettu kausi nähtiin TV2:ssa ja Yle Areenassa vuonna 2018 sekä sittemmin myös Netflixissä. Sarjasta on odotettavissa vielä kolmas tuotantokausi.

Päättäjien valtapeliä

Tunnelihankkeen ympärille rakentuvan rikosvyyhdin lonkerot kurkottavat eteläisen naapurimaamme Viron puolelle. Kahdeksanosaisen sarjan aloitusjaksossa kaksi miestä löytyy murhattuna ja silmät sidottuina tunnelin terminaalin rakennustyömaalta: toinen Helsingin ja toinen Tallinnan päästä.

Edellisellä kaudella Sofia Karppi oli jäänyt leskeksi ja palaamassa murharyhmään. Työparikseen hän sai nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen). Nyt hän on jäämässä lomalle ja valmis luovuttamaan tapauksen tutkinnan murharyhmään palanneelle Nurmelle. Matkaan tulee odotettavasti mutkia murhaajan iskiessä jälleen. Viitala ja Tilkanen ovat Karpin vetävä ja dynaaminen pääpari. Heidän suhteensa tiivistyy, ja senhän aavistaa jo alun asetelmista.

Sarjassa on kunnianhimoinen ja mukaansa tempaava ote, mutta väliin sitä vaivaa turha rautalangasta vääntäminen. Myös Viitalan artikulointi on ajoittain epäselvää.

Pari ensimmäistä jaksoa on vauhdikasta ja melko onnistunutta juonen kehittelyä. Lumi vain narskuu ja pakkanen nipistelee, kuten Nordic noir -henkeen sopiikin. Toisen kauden keitos on sakeanaan päättäjien valtapeliä – ja rikokset niitä synkimpiä.

Yle Areena 3.4. alkaen ja TV1 5.4. klo 20.55

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?