Pekka Erosen televisiovalinnat - Televisio - Aamulehti

Vapaus on ollut lainaa vain – sen saa kokea vakiintumisen kynnyksellä oleva Maria Ylipään Selja

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Ollaan vapaita saa kolme tähteä.

13.11.2019 7:00

Ollaan vapaita

☆☆☆ Maria Ylipää sai juuri tärkeän kulttuuripalkinnon ”sävykkäästä, vahvasta, herkästä ja korkealaatuisesta” esiintymisestä. Listaan voisi lisätä myös musikaalisuuden, kuten Oskari Sipolan elokuva osoittaa. Laulut elävät vahvasti mukana, kun kolmekymppinen Selja on parisuhteen ja vakiintumisen kynnyksellä vapaiden sinkkuvuosien jälkeen. Adoptioon luovutettu poika (Johannes Brotherus) muistuttaa, että nekin ovat olleet lainaa. (Suomi 2015)

TV2 keskiviikko 13.11. klo 21.00

Grace of Monaco

☆☆ Hohdokas päärooli on parasta myös Oliver Dahanin ohjaamassa elämäkertaelokuvassa. Nicole Kidman on uskottava ja sopivasti säteilevä näky Monacon ruhtinattarena, jota mestariohjaaja Alfred Hitchcock (Roger Ashton-Griffiths) yrittää 1960-luvun alussa houkutella takaisin Hollywoodiin. Uran, politiikan ja velvollisuuden ristiriidat kuitataan pintaliidolla, josta ehkä eniten saavat irti seurapiiriuutisten suurkuluttajat. (USA/Ranska 2014)

Liv keskiviikko 13.11. klo 21.00

Rakkautta vailla

☆☆☆☆ Andrei Zvjagintsevin venäläiselokuva saa toisen mahdollisuuden, koska viikko sitten oli ääniraidalla jotain ongelmia. Uusinta olisi paikalla muutenkin, sillä elokuva eroavasta avioparista ja 12-vuotiaasta pojasta muistuttaa vihlovasti aikuisten itsekkyydestä ja laiminlyödyistä lapsista. Leviathanin ohjaaja tekee taaskin tarkan kaksoisvirityksen: perhedraama on samalla kuvaus maasta, jossa vastuun ottajat ovat harvassa. (Venäjä 2017)

Yle Teema & Fem keskiviikko 13.11. klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos