Erosen valinnat: Tunisiassa rakkauskin on radikaalia – autokauppias rakastuu juuri ennen järjestettyä avioliittoaan - Televisio - Aamulehti

Erosen valinnat: Tunisiassa rakkauskin on radikaalia – autokauppias rakastuu juuri ennen järjestettyä avioliittoaan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Hedi (Majd Mastoura) on nuori tunisialainen mies, joka rakastuu viikkoa ennen häitään. Rymin roolin näyttelee Rym Ben Messaoud.

23.10.2019 7:00

Hedi

☆☆☆ Teemalla on nähty kahtena keskiviikkona elokuvia ortodoksijuutalaisista perhe- ja rakkausasioista. Tänään liikutaan yhtä ihmismäisesti islamilaisessa kulttuurissa. Berliinissä palkittu esikoisohjaaja Mohamed Ben Attia kertoo nuoresta autokauppiaasta (Majd Mastoura), joka rakastuu vapaamieliseen tanssijattareen järjestettyjen häittensä alla. Taustalla tuntuvat vuoden 2010 jasmiinivallankumouksen unelmat. Ensiesitys. (Tunisia 2017)

Yle Teema & Fem keskiviikko 23.10. klo 22.15

Kuudes kerta

☆☆ Maarit Lallin pitkä esikoiselokuva Kohta 18 eli ja hengitti nuorten miehenalkujen maailmaa. Ohjaajan seuraava elokuva on harmillisen tyrkky ja ajelehtiva kuvaus tyhjistä tunteista ja seksiaddiktiosta. Yksityisetsivä Annikan ja kiinteistönvälittäjä Rickyn sutinat eivät etene pintaa syvemmälle. Moraalinen pohdinta ei oikein luonnistu, vaikka Pihla Viitalasta ja Antti Luusuaniemestä semmoiseenkin varmasti olisi ollut. (Suomi 2017)

TV2 keskiviikko 23.10. klo 21.00

Fakta homma

☆☆☆ Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Lasse Karkjärvi ja Taneli Mäkelä touhusivat ikimuistoisen arkisesti suositussa kasarikomediasarjassaan. Se menetti kohtalokkaan paljon, kun Mäkelän esittämä Aulis Kaakko jäi pois. ”Autoalan uranuurtaja” on onneksi mukana Jukka Virtasen ohjaamassa elokuvassa, jossa nelikko reissaa juhannuksen viettoon. Moni vitsi venyy turhaan, mutta kansanluonteemme kirjo on edustavasti esillä. (Suomi 1987)

MTV3 keskiviikko 23.10. klo 0.55

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: